In 2012 was Ferrie begonnen aan de opleiding Geografie, Planologie & Milieu aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Na het succesvol afronden van zijn bachelor heeft hij de master Economische Geografie gedaan, welke hij in 2017 heeft behaald. “Ik was net 22 jaar en volledig afgestudeerd. Een raar moment. Wat ga ik nu doen? Een van de redenen om deze studie te gaan doen, was mijn interesse in reizen. Het ontdekken van culturen, het genieten van de lokale keuken en het bewonderen van de natuur. De wereld heeft zoveel te bieden. Daarom was daar het moment om mijn jeugddroom te verwezenlijken: backpacken. Zo gezegd, zo gedaan. In 2017 ben ik met de backpack op de rug voor acht maanden naar Azië en Afrika gegaan. Een mooi, leuk en leerzaam jaar!”

Vastgoed

Thuisgekomen was het even een stap terug de realiteit in. Een jaar was voorbijgegaan, een jaar waarin Ferrie na had gedacht over zijn vervolgstappen. “Gedurende mijn eerste master werd mijn belangstelling voor vastgoed gewekt. Het was, gezien mijn leeftijd, een makkelijke beslissing om toch weer de collegebanken in te duiken. Dit keer de planologische hoek. In 2018 ben ik begonnen aan mijn tweede master in Planologie, met de specialisatie ‘Planning, Land and Real Estate Development’. De nadruk kwam te liggen op perspectieven in stedelijke ontwikkeling op het gebied van land en vastgoed. Denk hierbij aan stedelijke herverkaveling, maar ook het snijvlak tussen duurzaamheid en vastgoed. Uiteindelijk ben ik in 2019, na zeven jaar studeren, voor de tweede keer afgestudeerd met mijn onderzoek naar de invloed van het energielabel op de huurwaarde van kantoren.”

In juni 2019 kwam Ferrie in contact met Daniël Koningen. “Hij heeft mij uitgenodigd voor een kopje koffie en zodoende is het balletje gaan rollen en ben ik eind november bij Aestate begonnen. Momenteel ben ik onder andere bezig met het ontwikkelen van een werkplekconcept voor Zadkine en het opzetten van een masterclass in de verduurzaming van vastgoed. Tevens ben ik me verder aan het ontwikkelen tot aanspreekpunt op het gebied van duurzaamheid en vastgoed. Onderdeel hiervan is het volgen van een BREEAM-cursus; een meetmethodiek om de mate van duurzaamheid in projecten te kunnen beoordelen. Binnen BREEAM zijn er meerdere schema’s op het gebied van duurzaamheid. Mijn cursus richt zich specifiek op het beoordelen van duurzaamheid in reeds bestaande gebouwen. Hierna wil ik mij nog richten op het beoordelen van duurzaamheid in nieuwbouw en renovatieprojecten, een ander schema van BREEAM.”

Kwalitatief goede producten afleveren waar hij zijn ‘ei’ in kwijt kan, vindt Ferrie erg belangrijk. “Ik vind het fijn om een project met beide handen vast te pakken en aan de slag te gaan. De angel uit complexe vraagstukken halen is een motiverende uitdaging. Dit is ontzettend leerzaam waarbij kennisontwikkeling een belangrijke rol speelt. Aestate vult dit perfect in en geeft iedereen de ruimte zich te ontwikkelen en te specialiseren. Met mijn opgedane ervaring en kennis hoop ik mijn (bouw)steentje te kunnen bijdragen, nu en in de toekomst.”

Bouwadvies | Aestate

 

Mijn projecten