Browser verouderd! Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij raden aan om een nieuwere browser te gebruiken.
Maak gebruik van Chrome, Firefox, Safari, of Edge.

Voordat Mark bij Aestate kwam was hij al een aantal jaar werkzaam als huisvestingsadviseur. Zo was hij betrokken bij de ontwikkeling van werkplekconcepten van Erasmus MC, de Politie en het Rijk. Hij leerde Aestate kennen toen hij werkte in het Businesscase team van een klant en vanuit daar maakte hij uiteindelijk de overstap. “Wat veel klanten niet weten is dat ik Industrieel ontwerpen heb gestudeerd aan de TU Delft. Hierdoor ben ik getraind om constant te schakelen. Ik heb geleerd om de spin in het web te zijn. Waarbij schakelen en denken op verschillende niveaus ontzettend handig is. Nu schakel ik met veel verschillende groepen binnen een opdracht en moet ik hierdoor in verschillende 'talen’ van de betrokkenen kunnen spreken. Ook leerde ik tijdens die opleiding procesmatig te denken en dit komt bij het uitwerken van huisvestingsvraagstukken goed van pas. Het kijken naar een project met een andere bril, grof of fijnmazig, kan gedurende het project veel tijd besparen.”

Doelen behalen

Mark haalt zijn motivatie altijd in het te behalen van doel. “Een organisatie moet er altijd beter van worden. Als ik na meer dan een jaar na de start en het ontwikkelen van het concept zie dat de medewerkers tevreden zijn over het resultaat. Medewerkers die eerst zenuwachtig waren voor de komende veranderingen, maar nu verwijzen naar een ruimte die ze nu vaak gebruiken of een manier van werken die de nieuwe norm is geworden. Als ik dat zie, weet ik dat het doel is behaald. En met dat in mijn achterhoofd kan ik ook doorzetten als het even lastig is binnen een project.”

Design thinking

Mark denk dat er vooral op het gebied van 'design thinking’ meer kan gebeuren. “Huisvesting moet vanuit veel meer verschillende perspectieven bekeken worden. Zo moet design thinking meer worden geïmplementeerd in het proces. Samen een spel spelen om tot huisvesting te komen. Denk hierbij aan de creatieve sessies, de fiches en de duplo die we nu al gebruiken. Dit zou kunnen worden uitgebreid naar AI, VR of gamificatie. Dit maakt het proces nog creatiever.

De komende jaren zal er veel veranderen binnen de huisvesting en zullen we in verschillende domeinen veranderingen gaan zien. “Er zal meer aandacht komen voor duurzaamheid, ICT middelen en werkvormen. Ik hoop veel nieuwe concepten te gaan ontwikkelen die kunnen inspelen op al deze veranderingen.” Aestate speelt hierbinnen ook een belangrijke rol. “Aestate is voor mij een zeer gemotiveerde club collega’s die durft te veranderen en constant bezig is met het ontwikkelen en verbeteren van wat we het liefste doen: ontrafelen!”

Nieuws

Zadkine en hybride werken

Mark Leendertse - 28 september 2022
Zadkine_hybridewerken_uitgelicht_website_aestate
Nieuws

Beleving thuiswerken KNMG

Mark Leendertse - 18 oktober 2021
kngm_ut_aestate
Bouwadvies door Aestate

Mijn specialisaties

 

Projecten