Rein is in 2018 afgestudeerd voor de opleiding Facility Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Zijn afstudeeronderzoek heeft hij uitgevoerd bij Royal HaskoningDHV. Tijdens zijn afstudeeronderzoek heeft Rein zich bezig gehouden met het in kaart brengen van de behoeften van medewerkers aangaande het werkcomfort op kantoor. Door middel van het afnemen van interviews en deze vervolgens uit te werken in user journeys is hij aan de nodige input gekomen. User journeys omschrijft Rein als een soort gedetailleerde beschrijvingen van hoe iemand zijn werkdag eruitziet, waarbij de afwegingen, frustraties of de positieve momenten eruit springen. "Met deze informatie heb ik een adviesrapport met diverse aanbevelingen opgesteld. Een erg leuke opdracht waar ik veel energie uit haalde." Toch heeft Rein er uiteindelijk voor gekozen om na zijn studie meer de bouwkundige richting op te gaan. "Ik ben toen begonnen als projectondersteuner bij een vastgoedservice bedrijf dat zich grotendeels focust op het onderhoud van woningen, maar ook diverse projecten binnen de utiliteitsbouw uitvoert." In dit eerste jaar heeft Rein een aanvullende bouwkundige opleiding gevolgd. Vervolgens heb ik na iets meer dan een jaar een leidinggevende functie betreden voor een servicevestiging.

De stap naar Aestate

"Genoemde werkzaamheden heb ik met veel plezier en overtuiging gedaan, totdat ik op een gegeven moment toe was aan een wat minder hectische omgeving waar ik mij bezig kon houden met complexere vraagstukken op het gebied van strategisch vastgoedmanagement. Het was dan ook heel toevallig dat Lotte Lageschaar (een oud klasgenootje van mij) en ik op dat moment in contact kwamen. Door met haar in gesprek te gaan, kwam ik meer te weten over haar werk. Toen ben ik heel enthousiast geworden en is het balletje gaan rollen. Toevallig werkten er naast Lotte nog drie oud bekenden wat mijn interesse alleen maar groter maakte".

"Ik zie Aestate als een dynamische, veelzijdige en zeer professionele organisatie met fantastische collega's waar je op alle vlakken veel aan hebt en veel van kunt leren. Uiteindelijk ben ik erg blij met mijn keuze en vind ik het ook prettig dat ik voordat ik hier terecht ben gekomen toch nog de nodige jaren aan bouwkundige ervaring op heb kunnen doen. Dat gaat me uiteindelijk zeker helpen om binnen Aestate al die mooie projecten tot een goed resultaat te brengen".

Inmiddels is Rein betrokken bij meerdere projecten waar zijn bouwkundige ervaring zeer goed van pas komt. Zoals de fusie en verbouwing bij de Gemeente Voorne aan Zee, het strategisch huisvestingsplan van onderwijsorganisatie Vonk en het advies met betrekking tot vastgoed voor de HKU.

Nieuws

Nieuwe ontrafelexperts Rogier en Rein

Rein Verhoeven - 18 juli 2022
Rein_Rogier_ut_aestate

Mijn specialisaties

/ Projectmanagement
/ Bouwadvies

Mijn projecten