Sara werkt sinds november 2019 als huisvestingsadviseur bij Aestate. Voor die tijd werkte ze voor haarzelf als adviseur en projectleider bij huisvestingsprojecten met de focus op ‘gedrag’. “Je kunt wel aan de huisvesting van een organisatie sleutelen, maar als je de mensen niet meeneemt dan is de kans op succes erg klein. Ik heb dit 3 jaar gedaan in mijn bedrijf Stonecamp Consultancy, en hoewel ik het heerlijk vond om voor mijzelf te werken besloot ik na de zomer van 2019 toch dat ik weer in loondienst wilde. Ik miste collega’s en ik kreeg mijn 101 ideeën gewoon niet van idee naar realiteit. Ik heb daarvoor toch echt de structuur en sturing van een manager nodig. Nu blijkt dat dit ook echt een goede keuze was. Ik ben zelf rustiger, heb weer focus en mijn ideeën beginnen, door samen te werken met mijn collega’s, echt vorm te krijgen.”

Een Doener

Sara is een doener die naar mensen kijkt. “Mijn bacheloropleiding Facility Management zorgt dat ik altijd naar de praktische uitvoerbaarheid van een plan kijk en mijn master Culture, Organisation & Management vult dit aan door naar het effect van de mens in de organisatie te kijken. Ik hecht veel waarde aan een duidelijke strategie of doel van een project. Waarom doe je iets? Als je dat weet, dan kan je dit ook met je mensen delen. En als je het nog niet weet, dan kan je dit juist met je mensen bepalen. Zo kom je tot een gedragen concept. De kunst is dan wel om tot een auto te komen en niet tot een sneller paard, zoals Henry Ford liet zien. Kortom; huisvestingsmanagement is mensenwerk. Niet alleen trouwens, daarom zitten er bij Aestate ook collega’s die projecten vanuit andere disciplines aanvliegen. Dat maakt het juist zo leuk om met elkaar te werken. Want zo komen we echt tot het sterkste resultaat.”

Ze wil met Aestate een bijdrage leveren aan de focus op behaviour bij huisvestingsprojecten. De bricks zijn nu altijd het uitgangspunt en de bytes faciliteert het project. Behaviour geeft aan hoe mensen in een kantoor werken. “Dit is een belangrijke factor en kan een project maken of breken. Je kunt namelijk een prachtig kantoor maken , maar de werknemers moeten er uiteindelijk werken. Zij moeten er dus ook blij mee zijn. Het is belangrijk om werknemers te actief te betrekken, voor én na de verhuizing. Zo zorg je ervoor dat de huisvesting het werk van de medewerkers faciliteert en ze het optimaal kunnen uitvoeren.”

De manier waarop Aestate met haar werknemers omgaat maakt Sara trots. “Ze zijn zorgzaam en uitdagend. Doordat Aestate echt een team is, krijg je bij een project direct een bak aan ervaring mee van alle andere collega's. Ook ben ik trots op de medewerkers zelf om hoe ze elkaar helpen. Vooral de jongere medewerkers vormen een hecht team en dit is superleuk om te zien.”

Bouwadvies | Aestate

Mijn specialisaties

 

Projecten