Ondanks een uitdagende en creatieve opleiding Bouwkunde en master Architectuur wist Yvonne bij haar afstuderen dat ze geen baan bij een architectenbureau ging zoeken. "Ik zocht naar iets waar ik meer tot mijn recht kom als coördinator van het totale proces, en als schakel tussen de eindgebruiker en ontwerper." Op de vertrouwde campus van de TU Delft kon ze aan de slag als junior projectmanager. En dat beviel goed. In drie jaar begeleidde ze verschillende projecten met onder andere labs, horeca, onderwijs en kantoren. Op zoek naar meer diversiteit in de opdrachten en interesse in strategisch advies kwam ze eind 2017 op gesprek bij Aestate. Sinds 2018 is ze in dienst en behoort voor haar gevoel al tot 'de oude garde'. Haar creativiteit komt nog steeds goed van pas, hoewel de schetsen nu meer gaan over processen en vastgoedstrategieën dan het ontwerp van een gevel.

Bij Aestate is Yvonne verantwoordelijk voor een breed scala aan projecten en is ze in veel thematieken thuis. "Ik los graag moeilijke puzzels op door te kijken naar de mogelijkheden van het vastgoed, door de organisatie te begrijpen en in contact te komen met de eindgebruikers. Het is belangrijk om hun visie en hun standpunten te horen en te begrijpen zodat er gezocht kan worden naar een eindresultaat wat écht bij hen past."

De kracht van Aestate

Volgens Yvonne is dit onder andere ook de kracht van Aestate. "We draaien niet om zaken heen: we zoeken alles tot op de bodem uit en zijn niet bang om een controversieel advies te geven. Wat we doen en maken is volledig gericht op de organisatie en eindgebruiker. Geen gebakken lucht maar kritisch maatwerk. We hebben binnen het team allemaal net een andere expertise, achtergrond en ervaring, en als we dat samenbrengen ontstaan er mooie dingen."

Yvonne is nu vijf jaar werkzaam binnen dit vakgebied en erg gretig om meer ervaring op te doen in verschillende soorten projecten. Samen met collega's toewerken naar het best mogelijke resultaat, voor en vooral ook mét de gebruiker. "Teamwork makes the dream work. En daarin wil ik persoonlijk graag groeien in het aansturen en inspireren van een team. Dus ook op het gebied van leidinggeven en coachen mijn eigen stijl ontdekken en ontwikkelen."

Nieuws

Hybride werken op het HBO onderwijs

Yvonne Janse - 30 mei 2023
Hogeschool Inholland Haarlem - Zender Architecten
Nieuws

Gebruikerstraject Voorne aan Zee

Yvonne Janse - 03 februari 2023
Uitgelicht_voorne copy

Mijn specialisaties

/ Huisvestingsmanagement
/ Programma van eisen

Mijn projecten