Welke data gedreven ambities wil jij waarmaken? Bij Aestate krijg je de kans jouw kennis, vaardigheden, ervaringen en enthousiasme op het gebied van data samen te brengen met bedrijfsprocessen op het gebied van vastgoed en huisvesting. Gezamenlijk zetten we bij Aestate een volgende stap op het gebied van data gedreven huisvestingsadvies – en management.

Jouw baan in het kort

Met jouw kennis en expertise op het gebied van Data Engineering zorg jij voor de ontwikkeling van een cloudbased architectuur en werk jij mee aan het vertalen van complexe data naar de behoefte van onze opdrachtgevers.  Je creëert datamodellen, ondersteunt bij en werkt mee aan het opzetten van automatiseringsprojecten. Met jouw kennis van en affiniteit met data, help je de positie van Aestate op gebied van data gedreven advies- en managementdiensten te versterken door actief op zoek te gaan naar kansrijke ontwikkelingen en mogelijkheden.

Om tot optimalisatie en efficiëntie te komen, is goed inzicht in alle bedrijfsprocessen namelijk essentieel. Daarbij zijn vraagstukken van onze opdrachtgevers erg complex. We bedienen verschillende belanghebbenden in een bestuurlijke omgeving, waarvan alle betrokkenen het (huisvestings)vraagstuk vanuit een verschillend perspectief benaderen. De personen waarmee we werken acteren dan ook vanuit uiteenlopende bedrijfsprocessen. Dat alles maakt dat we werken met gestructureerde en ongestructureerde data vanuit diverse bronnen. De vertaling van deze data naar de juiste inzichten voor de juiste analyses vraagt om maatwerk. Deze inzichten en analyses dragen bij aan het opstellen van o.a. strategische visies, huisvestingsplannen, haalbaarheidsstudies en businesscases.

De toegevoegde waarde van jou als data engineer is:

 • zorgen dat alle dashboards en rapportages optimaal gereed zijn voor onze advies- en managementdienstverlening
 • het analyseren van (nieuwe) databronnen en het opzetten van datamodellen op basis van de beschikbare data
 • zorg dragen voor de passende inrichting van onze cloudbased systemen, bijvoorbeeld als het gaat om autorisaties, het beschikbaar stellen van de data en het ontsluiten hiervan
 • advies geven over nieuwe ‘slimme’ cloudbased oplossingen en de implementatie hiervan
 • meedenken en meewerken aan datamanagement en governance

Jij blinkt uit in…

Anderen leren en enthousiasmeren over jouw ideeën, want zoals je weet ontwikkelt en verandert het digitale landschap in een hoog tempo.  Je leert graag over de laatste ontwikkelingen en bent op zoek naar de nieuwste implementaties, tooling en services binnen het Azure-ecosysteem. Je geniet ervan steeds betere oplossingen te vinden of de aanpak steeds iets te veranderen, zodat er ruimte ontstaat voor vernieuwing. Je streeft naar optimalisatie, effectiviteit en efficiëntie. We groeien namelijk hard en leggen de lat steeds wat hoger door continu te willen vernieuwen. Je ziet en creëert kansen in complexe situaties en benut deze. Je houdt daarnaast van projectgericht werken met strakke deadlines. Aspecten als functionaliteit, kwaliteit en informatieveiligheid spelen voor jou vanzelfsprekend een essentiële rol. Jouw aanstekelijke energie wint snel het vertrouwen van collega’s. Met jouw drive en ambities voor data gedreven oplossingen ben je een mooie aanvulling op ons team.

Daarnaast breng je:

 • HBO/WO-werk en -denkniveau en een afgeronde opleiding op het gebied van Informatica, Computer Science, Business Analytics
 • 0 – 3 jaar relevante werkervaring als data engineer en in het bouwen van data oplossingen in de cloud, data uitlezen met behulp van API’s, ETL (Extract Transform Load) pipelines, dashboarding in Power BI, Azure Functions, Data Factory, LogicApps, Python en/of SQL

Team Aestate

Als data engineer maak je deel uit van een integraal team met ervaren vastgoed- en huisvestingsadviseurs en bedreven data engineers. Kennis delen en ontwikkelen én elkaar versterken staat bij ons voorop, naast het ontrafelen van huisvestingsvraagstukken natuurlijk. Een kink in de communicatie bespreken we direct, we houden van openheid. Ons kantoor is een gloednieuw gebouw te Utrecht, het Helix. Dit is onze thuisbasis, een plek om te ontmoeten, samen te werken en plezier te hebben. Niemand wil die overheerlijke vrijdagmiddag-tosti’s immers missen en iedereen wil punten scoren met een potje tafelvoetbal.

Aestate biedt jou…

De mogelijkheid om je ambities op het gebied van data engineering waar te maken. Je leergierigheid belonen we met aandacht voor je interesses binnen jouw vakgebied en expertise. We helpen jou deze kennis verder uit te bouwen. Kom je met nieuwe ideeën om een case aan te pakken? Dan bekijken we samen hoe we dit kunnen uitvoeren. We bieden je de mogelijkheid thuis, ergens anders of op het kantoor van Aestate te werken. Onze organisatie bruist van expertise en innovatie. Iedereen gaat voor de beste oplossing en wil voorop lopen in de markt. Zo maken we elkaar, en dus ook jou, steeds beter.

Daarnaast krijg je:

 • een marktconform salaris afhankelijk van je ervaring
 • een arbeidsvoorwaardenpakket, specifiek voor jou samengesteld
 • laptop en telefoon
 • coaching- en opleidingsmogelijkheden
 • ruimte om vanuit huis, kantoor of elders te werken

Solliciteer direct

Er valt altijd genoeg te ontrafelen, maar ben je er toch al uit? Mail dan je motivatie en CV naar: sollicitatie@aestate.nl ter attentie van Daniel Koningen, directeur Aestate.

Heb je nog vragen over de vacature adviseur huisvesting bij Aestate? We beantwoorden deze graag! Je bereikt ons via 030-637 63 77 of sollicitatie@aestate.nl.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Onze specialist:

Daniël Koningen

Directeur / Senior adviseur

030 - 637 63 77

Daniel Koningen