De SDE++ subsidie voor jouw verduurzaming

Eén van de belangrijkste klimaatdoelstellingen is de uitstoot van broeikasgassen in Nederland in 2030 verminderen met ten minste 55% ten opzichte van 1990. Vanuit de landelijke overheid wordt op diverse manier bijgedragen aan deze energietransitie. Zo is er de stimuleringsregeling duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++), een subsidie bedoeld om organisaties te stimuleren grootschalig hernieuwbare energie op te wekken en daarmee de CO2-uitstoot te verminderen. Maar wanneer mag je nou gebruik maken van deze subsidieregeling en hoeveel subsidie kan je precies ontvangen?

Verduurzamen met de SDE++ subsidie
Koert Nieuwhoff Junior adviseur
Koert Nieuwhoff

Subsidieaanvraag voor jouw organisatie

Onze ontrafelexperts hebben kennis van en ervaring met de subsidieregeling SDE++ en kunnen ook jouw organisatie helpen met een succesvolle subsidieaanvraag!

De SDE++ subsidie is een regeling die organisaties stimuleert om te investeren CO2-reductie of grootschalig hernieuwbare energie opwekken. De stimuleringsregeling biedt meerjarige exploitatiesubsidies, bedoeld als vergoeding voor de ‘onrendabele top’, het verschil tussen de kostprijs van de techniek en de gemiddelde marktvergoeding voor de opgewekte energie of de verminderde CO2-uitstoot die de techniek oplevert.

Investeren in duurzaamheid

Door te investeren in maatregelen zoals zonnepanelen en warmtepompen, verhoog je jouw energie-efficiëntie en verlaag je jouw energiekosten. Een energie-efficiënt gebouw heeft namelijk een stuk minder energie nodig om te verwarmen of te koelen dan andere gebouwen. Dat is dus niet alleen beter voor de wereld, maar ook voor jouw portemonnee.

Andere verduurzamingsmaatregelen die jouw energiekosten kunnen verlagen zijn: het vervangen van verouderde installaties, zoals verlichtingen, verwarmingen of elektrische installaties en het isoleren van je gebouwen. Energiekosten gaan omlaag doordat er minder onnodige energie verbruikt wordt en minder warmteverlies plaatsvindt. Ook kun je denken aan het plaatsen van groene daken of gevelbegroeiing, die fungeren als regenwateropvangsystemen. Deze maatregelen zorgen bovendien voor een gezonde leefomgeving door de luchtkwaliteit te verbeteren.

Verduurzamen met subsidies
Koert en Marlijn

Hulp van experts

Onze ontrafelexperts helpen jou graag met het ontwikkelen van een duurzaamheidsvisie en het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie voor het project. Samen met onze partner E-Positive kunnen wij jou helpen bij het opstellen van energieadvies voor jouw vastgoed. We ondersteunen jouw organisatie in de subsidieaanvraag. In samenwerking met onze ontrafelexperts dien je een SDE++ aanvraag in die voldoet aan alle eisen en criteria. Bovendien kunnen we jouw organisatie begeleiden tijdens de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen.

Met de hulp van onze ontrafelexperts verhoog je jouw kansen op verduurzaming met rendement. Dat is niet alleen gunstig voor jouw organisatie, maar ook voor jouw bijdrage aan de energietransitie en de klimaatdoelstellingen in Nederland!

Contact opnemen met Aestate?

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op met onze ontrafelexperts via info@aestate.nl of telefonisch via 030 637 63 77.