Overheid

Het beheren van de grootste vastgoedportefeuille van Nederland voor huisvesting vraagt om een goed doordachte strategie. Denk bij de overheid aan alle ministeries en daaraan verbonden organisaties en diensten, zoals de belastingsdienst, de rechtelijke organisatie, gevangenissen, rijkswaterstaat en inspectiediensten. De ontrafelexperts van Aestate zijn ervaren in het ondersteunen bij het opstellen van portefeuillestrategieën voor overheidshuisvesting.

Huisvesting voor overheidsdoelstellingen door Aestate
Rogier Mattousch Senior adviseur
RMA_team_zijkant-removebg-preview

Portefeuillestrategieën

Onze jarenlage ervaring maakt ons tot een specialist op het gebied van huisvesting voor overheidsgebouwen. Onze kernkwaliteit is het naar boven brengen van de onderliggende vraag van bestuurders. Deze vraag nemen we samen met de wensen mee bij het bepalen van de juiste strategie voor het vastgoedbeleid.

Vrijblijvend advies over overheidshuisvesting? Neem contact met ons op of lees verder over onze werkwijze.

Laat ons jouw huisvestingsadvies ontrafelen
Bezig met laden...
{{ stepID }} {{ getStepName(stepID) }}

Jouw verzoek is succesvol verzonden!

Hoeveel gebouwen omvat jouw vraagstuk?
Wat is de totale omvang van jouw gebouw(en) in vierkante meters?
Bevindt jouw organisatie zich in de publieke of private sector?(kies het meest passende antwoord)
Selecteer de sector die het beste past bij jouw organisatie.
Welke functie past het beste bij jouw vastgoed?
Uw antwoorden
- {{ answers['step' + i] }}

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Huisvestingsmatch

Wat is de visie op overheidshuisvesting? Hoe beslis je welke panden je afstoot en welke organisatieonderdelen samen gehuisvest kunnen worden wanneer je minder gebouwen nodig hebt? Door de hoeveelheid aan gebouwen en diversiteit aan taken en verantwoordelijkheden is dit een uniek vraagstuk. Het vraagt ook om inzicht in de primaire processen van overheidsorganisaties en hun lange termijn ontwikkelingen. Dit inzicht is nodig om een match te kunnen maken tussen het huidige aanbod van gebouwen en de toekomstige vraag naar werkplekken.

Gemeentehuis Voorne aan Zee door Aestate
Hogeschool Inholland Haarlem
Gemeentehuis Voorne aan Zee
"Onze jarenlage ervaring maakt ons tot een specialist op het gebied van huisvesting voor overheidsgebouwen."
Droneshot van Voorne door Aestate

Masterplan

Aan de hand van diverse methodes betrekken we vertegenwoordigers bij de te maken vastgoedkeuzes. Een van deze methodes is de duplosessie. De duploblokken vertegenwoordigen de verschillende gebouwen en hun specifieke gebruikers of functies. Samen met gebruikers ‘leggen we de puzzel’ en brainstormen we over de mogelijkheden die er zijn met de bestaande middelen.

We leggen hiermee de basis voor de keuze van de gewenste doorgerekende variant en vormen een portefeuillestrategie die toekomstbestendig is. Deze strategie vertalen we vervolgens in een masterplan waarin we de verschillende projecten definiëren en de besparing in huisvestingslasten weergeven.

Contact met Aestate over vastgoedkeuzes

Ontrafelexperts nodig voor het oplossen van jouw vraagstuk op het gebied van portefeuillestrategie? Neem dan direct contact met ons op via 030 – 637 63 77 of via info@aestate.nl.

Een greep uit onze projecten
Wij ontrafelen voor: