Huisvestingsadvies laboratoria

Huisvestingsadvies voor laboratoria is één van de specialismen van de ontrafelexperts van Aestate. Als onafhankelijk adviesbureau heeft Aestate inmiddels een leidende positie ingenomen als het gaat om het oplossen van complexe vraagstukken op het gebied van huisvesting voor laboratoria. Huisvesting van een laboratorium is erg complex en wordt door onze experts dan ook gezien als een uniek specialisme. Door de tientallen jaren gecombineerde ervaring van onze experts word je volledig ontzorgd bij de nieuwbouw of inrichting van jouw laboratorium.

Aestate / ontrafelexperts
Bastiaan Peek Senior adviseur
Specialist Bastiaan Peek

Advies nieuwbouw laboratorium

Bij het voorbereiden van een nieuwbouw laboratorium komt heel wat kijken. Zo vraagt het type laboratorium, onderzoekslab of practicumlab, om specifieke voorzieningen. Onze ontrafelexperts helpen jou graag bij de benodigde voorzieningen gestructureerd en gedetailleerd in kaart brengen. Ben jij je aan het oriënteren op de nieuwbouw van ML-I lab, ML-II lab, BSL-I lab of BSL II lab? Of bestaan er plannen om een cleanroom te bouwen? Aestate biedt gedegen advies bij de nieuwbouw of renovatie van een lab, waardoor jouw project in vertrouwde handen is.

Laat ons jouw huisvestingsadvies ontrafelen
Bezig met laden...
{{ stepID }} {{ getStepName(stepID) }}

Jouw verzoek is succesvol verzonden!

Hoeveel gebouwen omvat jouw vraagstuk?
Wat is de totale omvang van jouw gebouw(en) in vierkante meters?
Bevindt jouw organisatie zich in de publieke of private sector?(kies het meest passende antwoord)
Selecteer de sector die het beste past bij jouw organisatie.
Welke functie past het beste bij jouw vastgoed?
Uw antwoorden
- {{ answers['step' + i] }}

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Advies inrichting laboratorium

Wanneer jouw laboratorium eenmaal is gebouwd, is het essentieel om de ruimtes op een flexibele, duurzame en toekomstbestendige wijze in te richten. We raden het sterk aan om advies in te winnen bij een expert als het gaat om de inrichting van een lab. Het op een passende manier rekening houden met de veiligheidsvoorschriften voor jouw lab is namelijk slechts één van de specifieke uitdagingen. Onze experts hebben ruimte ervaring op het gebied van het standaardiseren van laboratoria op basis van diverse gestandaardiseerde labtypologieën. Afhankelijk van de voorbereidingsfase kunnen wij middels een Programma van Wensen of een Programma van Eisen jouw labvoorzieningen duidelijk op papier zetten.

Aestate / ontrafelexperts

Lean laboratorium

Het opnieuw bouwen of het renoveren van een laboratorium is vaak een proces van weggooien, opruimen en opnieuw inrichten. Aestate helpt de workflow van jouw lab in kaart te brengen met behulp van de lean-methode. Vervolgens wordt deze workflow als uitgangspunt gebruikt bij het inrichten van jouw laboratorium. Een methode die hiervoor vaak door onze ontrafelexperts wordt gebruikt in de 5S-methode. Het toepassen van deze methode resulteert in een veilig laboratorium waarin effectief en efficiënt kan worden gewerkt. Bovendien zorgt deze methode voor het in stand houden van de kwaliteit van het laboratorium door middel van een audit-proces.

Contact met Aestate

Heb je concrete vraagstukken over de inrichting of de bouw van jouw laboratorium? Of ben je benieuwd wat een lean laboratorium voor jouw organisatie kan betekenen? Stuur dan een e-mail aan info@aestate.nl of bel met telefoonnummer 030 – 637 63 77. Onze ontrafelexperts staan je graag te woord!

Veelgestelde vragen

Hoe kan lean-methodologie worden toegepast op laboratoriumprocessen?

Lean-methodologie, zoals de 5S-methode, kan worden toegepast om de workflow van een laboratorium in kaart te brengen en vervolgens efficiënt en effectief in te richten. Door deze methode toe te passen, kan Aestate helpen bij het creëren van een veilig laboratorium en het in stand houden van kwaliteit door middel van een audit-proces.

Waarom is advies over de inrichting van een laboratorium essentieel?

Advies over de inrichting van laboratoria is essentieel vanwege de complexiteit en specifieke eisen van labruimtes, inclusief veiligheidsvoorschriften. Onze ontrafelexperts hebben ervaring met het standaardiseren van laboratoria op basis van verschillende labtypologieën en kunnen helpen bij het opstellen van Programma's van Wensen of Eisen om de labvoorzieningen duidelijk te specificeren.

Welke ondersteuning biedt Aestate bij de nieuwbouw of renovatie van laboratoria?

Onze ontrafelexperts helpen bij het in kaart brengen van benodigde voorzieningen, of het nu gaat om onderzoekslabs, practicumlabs of cleanrooms.
Een greep uit onze projecten
Wij ontrafelen voor: