Huisvestingsadvies

Om huisvesting in te zetten als strategisch middel wil je dat het optimaal aansluit bij de ambities en primaire processen van jouw organisatie. Maar hoe zorg je dat je huisvesting optimaal aansluit bij de organisatie? Wanneer huisvesting niet tot je kerntaken behoort, kan dat een moeilijke vraag zijn om te beantwoorden. Onze ontrafelexperts adviseren en ondersteunen organisaties graag bij verschillende huisvestingsvraagstukken, zodat jij je volledig kan richten op de primaire werkzaamheden van jouw organisatie. Maar wat valt er onder huisvestingsadvies?

Bastiaan Peek Senior adviseur
Specialist Bastiaan Peek

Huisvestingsadvies is een breed begrip

Jouw organisatie kan te maken hebben met een breed spectrum van huisvestingsvraagstukken. Als huisvestingsadviesbureau geeft Aestate dan ook advies over de gehele breedte van dit spectrum. Om huisvesting optimaal in te zetten dient het zo goed mogelijk aan te sluiten bij de inhoudelijke visie, ambities en werkprocessen van de organisatie. Bij huisvestingsadvies vertalen we deze organisatorische kaders, uitgangspunten en randvoorwaarden naar een huisvestingsvraag. Bijvoorbeeld de vraag welke omvang en kwaliteit de huisvesting nodig heeft, zodat deze de primaire bedrijfsvoering optimaal ondersteunt. Maar ook de vraag wat er nodig is om de bestaande huisvesting optimaal te gebruiken of dat het misschien beter is om te verhuizen.

Laat ons jouw huisvestingsadvies ontrafelen
Bezig met laden...
{{ stepID }} {{ getStepName(stepID) }}

Jouw verzoek is succesvol verzonden!

Hoeveel gebouwen omvat jouw vraagstuk?
Wat is de totale omvang van jouw gebouw(en) in vierkante meters?
Bevindt jouw organisatie zich in de publieke of private sector?(kies het meest passende antwoord)
Selecteer de sector die het beste past bij jouw organisatie.
Welke functie past het beste bij jouw vastgoed?
Uw antwoorden
- {{ answers['step' + i] }}

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Het belang van passende huisvesting

Passende huisvesting hebben is voor het uitvoeren van je primaire bedrijfsvoering essentieel. Tegelijkertijd is huisvesting in zekere zin onveranderbaar. Om huisvesting in te zetten als strategisch middel is het daarom van belang niet alleen aan te sluiten op de vraag van nu, maar ook om klaar te staan voor ontwikkelingen in de toekomst. Wanneer de huisvesting niet goed aansluit spreken we van een ‘mismatch tussen vraag en aanbod’. Dat kan zijn omdat de omvang van de huisvesting niet aansluit bij de omvang van de organisatie, door groei of krimp van medewerkers of veranderende processen. Ook is het mogelijk dat de huidige kwaliteit niet voldoet aan de gewenste kwaliteit van de huisvesting. Zo kan het zijn dat de organisatie ambities heeft voor een nieuwe manier van (samen)werken. Of dat er sprake is van ambities op het gebied van verduurzaming waarbij het de vraag is wat er nodig is om dit in het bestaande pand voor elkaar te krijgen. Wanneer de huisvesting optimaal aansluit resulteert dat niet alleen in betere productiviteit, maar kan dat eveneens uitwerken in een reductie van financiële lasten door effectief en efficiënt ruimtegebruik.

Hogeschool Inholland Haarlem door Aestate
Gemeentehuis Voorne aan Zee door Aestate
Huisvesting voor Leven Lang Ontwikkelen Onderwijs door Aestate
Bij huisvestingsadvies vertalen we deze organisatorische kaders, uitgangspunten en randvoorwaarden naar een huisvestingsvraag.
Medewerkers van Aestate geven huisvestingsadvies

Huisvestingsadvies door Aestate

Aestate geeft huisvestingsadvies op het gebied van onderwijs, onderzoeksfaciliteiten, werkplekken en de leefomgeving. Dat doen we in sectoren als de zorg, (semi)overheid, laboratoria en commercieel. In onze aanpak staan de inhoudelijke visie, ambities en het primaire werkproces van de organisatie centraal. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om huisvestingsvragen integraal aan te vliegen. Zo gaat het altijd om de afstemming tussen het gebouw, de IT-infrastructuur, de services en diensten en gedrag (HRM). Om breed draagvlak te creëren zoeken we de verbinding met verschillende stakeholders, zoals een College van Bestuur, Raad van Toezicht en de eindgebruiker. Verder zetten we verschillende tools en methodieken in om de huisvestingsvraag goed te kunnen definiëren. Om toe te werken naar het eindproduct, bijvoorbeeld huisvestingsplannen, werkplekconcepten, haalbaarheidsstudies en Programma’s van Eisen.

Contact opnemen met Aestate

Ben je benieuwd naar het huisvestingsadvies dat Aestate heeft voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op via 030 – 637 63 77 of via een e-mail naar info@aestate.nl. Onze specialisten denken graag vrijblijvend met je mee.

Direct contact opnemen

Veelgestelde vragen

Hoe kan huisvesting optimaal aansluiten bij de organisatie?

Door de huisvesting af te stemmen op de visie, ambities en werkprocessen van de organisatie. Dit kan betekenen dat de grootte, kwaliteit en indeling van de ruimtes worden aangepast aan de behoeften van de organisatie.

Wat valt er onder huisvestingsadvies?

Huisvestingsadvies omvat het beoordelen van de huidige en toekomstige behoeften van een organisatie met betrekking tot hun gebouwen en faciliteiten, het adviseren over optimalisaties, verhuizingen en het ontwikkelen van huisvestingsplannen die de bedrijfsvoering ondersteunen.

Op welke sectoren richt Aestate zich bij het geven van huisvestingsadvies?

Aestate richt zich op diverse sectoren, waaronder zorg, (semi-)overheid, onderwijs, onderzoeksfaciliteiten, laboratoria en commerciële sectoren.
Een greep uit onze projecten
Wij ontrafelen voor: