Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij Aestate geloven we in de waarde van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en zijn we gedreven door een intrinsieke motivatie om te verduurzamen. Daarom zijn we sinds juli 2023 partner van MVO Nederland – hét bedrijvennetwerk voor duurzame ondernemers.

Aestate partner van MVO Nederland
Tom Mars Medior adviseur
Tom Mars

Partner van MVO Nederland

Bij Aestate streven we al jaren om op innovatieve en integrale wijze duurzaamheid toe te passen in onze werkwijze. Het partnerschap met MVO draagt bij aan het vervullen van deze ambitie. Bovendien contribueren we hiermee direct aan Sustainable Development Goal 17: Partnerschap!

Netwerk 'Gebouwde Omgeving'

Als partner van MVO zijn we onderdeel van een netwerk aan ondernemers die gezamenlijk werken aan de nieuwe economie: klimaatneutraal, circulair en inclusief, en met eerlijke ketens. Als Aestate zijn we onderdeel van het netwerk ‘Gebouwde Omgeving’. Binnen dit netwerk is het doel om een omgeving te creëren waarin gebouwen circulair zijn ontworpen, natuurlijke materialen worden gebruikt en waarbij de gezondheid van zowel mensen als dieren wordt bevorderd.

We richten ons op een positieve bijdrage aan het directe netwerk van MVO, door zowel kennis te brengen als te halen. Onze betrokkenheid bij MVO uit zich in actieve deelname aan sessies en initiatieven die duurzaamheid bevorderen, zoals de ontwikkeling van een afvalloze bouwplaats. Ook heeft onze ontrafelexpert Tom via MVO een cursus gevolgd om zich verder te specialiseren in de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). En we zijn bijvoorbeeld ook actief betrokken bij het initiatief van een Energiehub op bedrijvenpark Heron.

We leveren diensten als duurzaamheidsadvies, duurzaamheidsdashboards, maar duurzaamheid komt eigenlijk altijd terug in onze dienstverlening.

 

 

 

Duurzaamheid | Aestate
Heron wil klaar zijn voor de toekomst!

Samen maken we het verschil

Als Aestate hebben we een kwaliteit-, informatiebeveiliging en milieumanagementsysteem opgesteld. Dit systeem is vanaf 2018 in lijn met onder andere de NEN-EN-ISO 14001:2015, de internaal geaccepteerde standaard voor milieumanagement.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons dus een integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering en benadering. Wij dragen deze denkwijze uit naar onze partners en opdrachtgevers. Aestate beschouwt MVO als een gelegenheid om ons netwerk uit te breiden, kennis uit te wisselen en te verwerven. Hoewel we een relatief kleine organisatie zijn, geloven we dat we via ons uitgebreide netwerk van partners en opdrachtgevers een impact kunnen realiseren.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij ons inzetten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen? Of ben je geïnteresseerd in een samenwerking? Neem dan contact op met een van onze ontrafelexperts voor een vrijblijvend gesprek. Dit kan via 030 – 637 63 77 of via een e-mail naar info@aestate.nl.