Is jouw gebouw wel écht duurzaam? Zonnecellen, WKO-installaties, certificeringen en energielabels: termen waarmee huisvesting de afgelopen jaren in toenemende mate het predicaat 'duurzaam' kreeg. En toch zegt dit niet alles over de mate van duurzaamheid. Het stappenplan van Aestate helpt je de impact van jouw huisvesting op het milieu te controleren.

Hoe duurzaam is bijvoorbeeld een gebouw dat energieneutraal is, maar alleen per auto bereikbaar? Of naast een leeg kantoorpand staat? Werkplekken heeft die maar 60% van de tijd worden gebruikt? Eenduidig antwoord hierop is moeilijk. Een gebouw is namelijk helemaal niet zo duurzaam. Iedere kilo cement, hout en glas betekent een aanslag op onze grondstoffen. Op de plek van een gebouw groeit simpelweg geen bos meer. Maar het is wel mogelijk de negatieve impact van huisvesting op het milieu te beperken. Onze adviseurs helpen je graag met het ontwikkelen van jouw visie op duurzaamheid.

Neem direct contact op voor vrijblijvend advies of lees verder over onze aanpak in duurzaamheid.

Onze specialist:

Daniël Koningen

Directeur / Senior adviseur

030 - 637 63 77

Daniel Koningen

Laat ons jouw huisvestingsadvies ontrafelen!

Selecteer onderstaand jouw vraagstuk

Bezig met laden...
Stap {{ i }} Stap {{ i }}
Huisvestingsvraagstuk - Stap 1 Huisvestingsvraagstuk - Stap 2 Huisvestingsvraagstuk - Stap 3 Huisvestingsvraagstuk - Stap 4 Huisvestingsvraagstuk - Stap 4 Huisvestingsvraagstuk - Stap 5 Huisvestingsvraagstuk - Stap 6 Huisvestingsvraagstuk - Stap verzonden

Hoeveel gebouwen omvat jouw vraagstuk?

Wat is de totale omvang van jouw gebouw(en) in vierkante meters?

Bevindt jouw organisatie zich in de publieke of private sector?(kies het meest passende antwoord)

Selecteer de sector die het beste past bij jouw organisatie.

Welke functie past het beste bij jouw vastgoed?

Wanneer je jouw gegevens achterlaat, dan zal één van onze huisvestingsspecialisten zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Stap {{ i }}
- {{ answers['step' + i] }}

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Jouw verzoek is succesvol verzonden!

Visie op duurzaamheid

Duurzaamheid is integraal verbonden met alle activiteiten van de organisatie, niet alleen met de huisvesting van een organisatie. Maar met alleen een visie ben je er nog niet. Het is minstens zo belangrijk deze duurzaamheidsvisie te vertalen naar concrete doelstellingen.

Voor huisvesting zijn hiervoor meerdere mogelijkheden. Zoals klimaatneutraliteit of CO2-reductie. Of het gebruik van BREEAM, LEED of GPR, beoordelingsmethoden om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen.

Inzicht in huisvestingsbehoefte

De afgelopen jaren is ophef ontstaan over grote organisaties die verhuisden naar duurzame nieuwbouw maar leegstand achterlieten. Bouwen, duurzaam of niet, is geen doel op zich. Het is een uitkomst van zorgvuldige afweging:

  • Wat is het gebruik en de kwaliteit van het bestaande vastgoed?
  • Wat is nodig in omvang en kwaliteit?
  • Binnen welke (financiële) kaders en voor welke periode?

Duurzaam

Duurzaamheid in ontwerp en uitvoering

Stimuleer duurzaamheid in het ontwerp en uitvoering van bouwprojecten. Bijvoorbeeld door criteria te stellen aan ontwerpende partijen: zoals ervaringseisen, certificeringen en een duurzaamheidsbeleid. Of stimuleer ontwerppartijen om met duurzame oplossingen te komen door hen zelf verantwoordelijk te maken voor kosten, onderhoud en energie.

Hulp nodig?

Aestate denkt graag met je mee in het bereiken van jouw duurzaamheidsambities. Neem contact op met een van onze adviseurs via 030 - 637 63 77 of via e-mail naar info@aestate.nl

Onze specialist:

Daniël Koningen

Directeur / Senior adviseur

030 - 637 63 77

Daniel Koningen

Duurzaamheidsadvies projecten