Programma van Eisen huisvesting

Jouw organisatie en haar omgeving veranderen voortdurend. Hierdoor komt er een moment waarop de huisvesting niet meer past bij de activiteiten van de organisatie. Bijvoorbeeld doordat je te weinig, te veel of niet de juiste ruimte hebt. Hoe los je dit op? Allereerst moeten de prestaties waar jouw toekomstige huisvesting aan moet voldoen in kaart worden gebracht. Uiteraard in overeenstemming met jouw organisatiedoelen. Of het nu gaat om renovatie of nieuwbouw, onze ontrafelexperts helpen je bij het vastleggen van deze prestaties met een Programma van Eisen (PvE) voor jouw huisvesting, zowel voor kantoren, onderwijsruimten als labgebouwen.

Aestate / ontrafelexperts

Ambities en randvoorwaarden

Het startpunt van het opstellen van een ruimtelijk Programma van Eisen ligt bij het formuleren van ambities en randvoorwaarden. De kernvraag hiervan is; welke huisvesting past bij jouw organisatie en wat wil je ermee bereiken? Dit staat los van het gebouw of de voorzieningen.

Kunt u hulp gebruiken bij het formuleren van deze kernvraag in huisvesting? Neem direct contact met ons op voor vrijblijvend advies of lees verder over onze werkwijze in het vastleggen van uw Programma van Eisen.

Laat ons jouw huisvestingsadvies ontrafelen
Bezig met laden...
{{ stepID }} {{ getStepName(stepID) }}

Jouw verzoek is succesvol verzonden!

Hoeveel gebouwen omvat jouw vraagstuk?
Wat is de totale omvang van jouw gebouw(en) in vierkante meters?
Bevindt jouw organisatie zich in de publieke of private sector?(kies het meest passende antwoord)
Selecteer de sector die het beste past bij jouw organisatie.
Welke functie past het beste bij jouw vastgoed?
Uw antwoorden
- {{ answers['step' + i] }}

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Passende huisvesting

Nadat ambities en randvoorwaarden geformuleerd zijn beantwoorden we vragen als:

  • Hoe draagt de huisvesting bij aan de organisatiedoelstellingen?
  • Welke elementen wil je ondersteunen indien er sprake is van cultuurverandering?
  • Is het nodig om samenwerking of communicatie te verbeteren?
  • Welke uitstraling en kwaliteit past bij jouw organisatie?
  • Wat zijn de ambities op het gebied van duurzaamheid voor jouw organisatie?
  • En: is er sprake van ruimtelijke of financiële kaders met betrekking tot het realiseren van de huisvesting?

Bij het beantwoorden van deze vragen ontstaan discussies, wat goed is. Dit levert een bijdrage in het beschrijven van zo veel mogelijk verschillende scenario’s. Organisaties veranderen voortdurend, voor huisvesting daarentegen geldt het tegenovergestelde. De lange ontwikkeltijd van vastgoed vraagt om een langetermijnvisie op de huisvesting. Maar de toekomst is niet te voorspellen.

Met behulp van verschillende methodes brengen onze ontrafelexperts de discussie op gang. Dit doen wij onder andere door referentiebeelden of stellingen te gebruiken of door het houden van brainstormsessies. Doel hiervan is dat alle gebruikers loskomen van de huidige situaties. Zo dagen we jou en jouw collega’s uit om op andere wijze na te denken over passende huisvesting voor de toekomst.

Aestate / ontrafelexperts
"Het beantwoorden van vragen leidt vaak tot discussies. En dat is goed!"
Gecertificeerd met Programma van Eisen | Aestate

Aandacht

De ontwikkelingen in en om de organisatie gaan razendsnel, vanzelfsprekend gaan wij hierin mee. Lopen we zelfs graag op de zaken vooruit. We creëren een succesformule door onze frisse kijkwijze en aandacht voor jouw organisatie te combineren. Met als resultaat een koppeling van jouw wensen en eisen aan jouw ambities en doelstellingen in een ruimtelijk Programma van Eisen.

Contact Aestate

Benieuwd hoe Aestate jou kan helpen met het opstellen van jouw Programma van Eisen? Neem contact met ons op via 030 – 637 63 77 of via een e-mail naar info@aestate.nl

Direct contact openemen

Veelgestelde vragen

Wat is een Programma van Eisen? (PvE)

In een Programma van Eisen (PvE) brengen we in overeenstemming met jouw organisatiedoelen in kaart aan welke prestaties jouw toekomstige huisvesting moet voldoen.
Een greep uit onze projecten
Wij ontrafelen voor: