Er komt een moment dat de huisvesting van jouw organisatie niet meer past bij de activiteiten. Je hebt bijvoorbeeld te veel, te weinig of niet de juiste ruimte. Hoe los je dit op? Het begint met het in kaart brengen van de prestaties waaraan jouw toekomstige huisvesting moet voldoen, in overeenstemming met jouw organisatiedoelstellingen. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, Aestate helpt je deze prestaties vast te leggen met een Programma van Eisen.

Bij het opstellen van een Programma van Eisen beginnen we met het formuleren van ambities en randvoorwaarden. Deze staan los van het gebouw of de voorziening en hebben als kernvraag welke huisvesting bij jouw organisatie past en wat je ermee wilt bereiken.

Kun je hulp gebruiken bij het formuleren van deze kernvraag in huisvesting? Neem direct contact met ons op voor vrijblijvend advies of lees verder over onze werkwijze in het vastleggen van jouw Programma van Eisen.

Onze specialist:

Yvonne Janse

Adviseur

030 - 637 63 77

Specialist Yvonne Janse

Laat ons jouw huisvestingsadvies ontrafelen!

Selecteer onderstaand jouw vraagstuk

Bezig met laden...
Stap {{ i }} Stap {{ i }}
Huisvestingsvraagstuk - Stap 1 Huisvestingsvraagstuk - Stap 2 Huisvestingsvraagstuk - Stap 3 Huisvestingsvraagstuk - Stap 4 Huisvestingsvraagstuk - Stap 4 Huisvestingsvraagstuk - Stap 5 Huisvestingsvraagstuk - Stap 6 Huisvestingsvraagstuk - Stap verzonden

Hoeveel gebouwen omvat jouw vraagstuk?

Wat is de totale omvang van jouw gebouw(en) in vierkante meters?

Bevindt jouw organisatie zich in de publieke of private sector?(kies het meest passende antwoord)

Selecteer de sector die het beste past bij jouw organisatie.

Welke functie past het beste bij jouw vastgoed?

Wanneer je jouw gegevens achterlaat, dan zal één van onze huisvestingsspecialisten zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Stap {{ i }}
- {{ answers['step' + i] }}

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Jouw verzoek is succesvol verzonden!

Passende huisvesting

Na het formuleren van ambities en randvoorwaarden beantwoorden we vragen als:

  • Aan welke organisatiedoelstellingen draagt de huisvesting bij?
  • Als er sprake is van cultuurverandering, welke elementen wil je dan ondersteunen?
  • Is verbetering van samenwerking of communicatie nodig?
  • Welke kwaliteit of uitstraling past bij jouw organisatie?
  • Welke ambities heeft jouw organisatie op het gebied van duurzaamheid?
  • En: zijn er financiële of ruimtelijke kaders voor het realiseren van de huisvesting?

Het beantwoorden van deze vragen leidt vaak tot discussies. En dat is goed. Dit helpt in het beschrijven van zoveel mogelijk scenario's. Waar organisaties namelijk veranderen, geldt voor huisvesting het tegenovergestelde. Het is een product met een lange ontwikkeltijd. Dit vraagt om een langetermijnvisie op de huisvesting. Maar de toekomst is niet te voorspellen.

Aestate brengt de discussies op gang met behulp van diverse methodes. Zo gebruiken we referentiebeelden of stellingen, of houden we brainstormsessies. Doel is iedereen los te laten komen van de huidige situatie. Zo dagen we jou en jouw collega's uit om op andere wijze na te denken over passende huisvesting voor de toekomst.

Aandacht

Aestate heeft jarenlange ervaring in het opstellen van Programma's van Eisen. De ontwikkelingen gaan razendsnel en natuurlijk gaan wij daarin mee. Lopen we zelfs graag op de zaken vooruit. Onze frisse kijkwijze en aandacht voor jouw organisatie is een bewezen succesformule. Resultaat: jouw wensen en eisen gekoppeld aan jouw doelstellingen en ambities in een Programma van Eisen.

Contact Aestate

Behoefte aan de frisse kijk van Aestate op jouw huisvesting en gedegen advies bij het opstellen van jouw Programma van Eisen? Neem contact met ons op via 030 - 637 63 77 of via een e-mail naar info@aestate.nl

Onze specialist:

Yvonne Janse

Adviseur

030 - 637 63 77

Specialist Yvonne Janse

Programma van Eisen projecten