Veel organisaties hebben maar beperkt inzicht in de reistijden en het reisgedrag van hun eigen medewerkers. Dit is een inzicht wat van pas komt als je zeker wilt zijn van het juiste aantal parkeerplaatsen, een gunstige (nieuwe) kantoorlocatie of als je je CO2-uitstoot omlaag wilt brengen.

Aestate kan jouw organisatie helpen met dit inzicht middels een reistijdenanalyse. Dit is datagedreven advies waarbij we voor iedere medewerker kijken naar de afstand en tijd die ze nodig hebben om naar kantoor te reizen met verschillende vervoersmiddelen: auto, fiets, of openbaar vervoer (OV). Zo kun je zien wie er binnen een bepaalde straal van het kantoor woont, wie er makkelijk met de fiets of het OV kan komen, en wie er echt een parkeerplek nodig heeft.

Reistijdenanalyse

Inzicht in reistijden Inzicht in reistijden en -gedrag
Strategisch Huisvestingsplan
Vastgoedportefeuille Vastgoedportefeuille
Duurzame oplossingen Duurzame oplossingen

Strategisch huisvestingsplan

Een reistijdenanalyse kan bijdragen aan een strategisch huisvestingsplan, waarbij we adviseren hoe de vastgoedportefeuille het beste aansluit op de visie van jouw organisatie. Met een reistijdenanalyse krijg je meer inzicht op de effecten van het woon-werkverkeer en kun je beter sturen op duurzame oplossingen voor je woon-werkverkeer.

Reistijdenanalyse voor de HvA

Een voorbeeld van een reistijdenanalyse die onze ontrafelexperts hebben uitgevoerd is voor een faculteit van de HvA in Amsterdam, die door een wijziging in het parkeerbeleid van gemeente Amsterdam niet meer gratis kunnen parkeren en nog maar een beperkt aantal vergunningen kunnen aanvragen.

Voor iedere medewerker werd op basis van postcode geanalyseerd wat de afstanden en tijden zijn met de auto, fiets en het OV naar de Amsterdamse faculteit. Op deze manier heeft de faculteit meer grip gekregen op een oplossing voor alle medewerkers die normaal gesproken met de auto kwamen.

Zo werd er gekeken naar de effecten op de reistijden van alle medewerkers als zij met de fiets of het OV zouden komen in plaats van met de auto. Sommige medewerkers zijn in deze situatie in verhouding veel langer onderweg, terwijl het voor anderen maar een beperkt effect heeft. Een idee dat naar voren kwam is dat medewerkers die binnen een bepaalde straal wonen voortaan met de (elektrische) fiets komen.

Hulp van onze ontrafelexperts

Ook inzicht in de reistijden van jouw medewerkers of de bereikbaarheid van jouw vastgoedportefeuille? Onze ontrafelexperts helpen je graag verder! Neem voor meer informatie contact op met tvanhoek@aestate.nl of via 030 – 637 63 77.