Organisaties veranderen voortdurend. Ze veranderen in omvang, soms vindt er groei plaats en soms gaat het om krimp. Werkprocessen veranderen. Ze worden efficiënter en effectiever, door technische ontwikkelingen en innovaties. Maar ook visie en ambities veranderen over tijd. Neem het thema duurzaamheid. Organisaties houden zich in toenemende mate actief bezig met welke bijdrage zij kunnen leveren aan het duurzame behoud van onze leefomgeving. Al deze verandering vragen niet alleen wat van een organisatie, maar ook heel wat van haar huisvesting. Een strategisch huisvestingsplan geeft daar antwoord op en maakt dat jouw organisatie goed voorbereid is op toekomstige ontwikkelingen.

Onze specialist:

Daniël Koningen

Directeur / Senior adviseur

030 - 637 63 77

Daniel Koningen

Laat ons jouw huisvestingsadvies ontrafelen!

Selecteer onderstaand jouw vraagstuk

Bezig met laden...
Stap {{ i }} Stap {{ i }}
Huisvestingsvraagstuk - Stap 1 Huisvestingsvraagstuk - Stap 2 Huisvestingsvraagstuk - Stap 3 Huisvestingsvraagstuk - Stap 4 Huisvestingsvraagstuk - Stap 4 Huisvestingsvraagstuk - Stap 5 Huisvestingsvraagstuk - Stap 6 Huisvestingsvraagstuk - Stap verzonden

Hoeveel gebouwen omvat jouw vraagstuk?

Wat is de totale omvang van jouw gebouw(en) in vierkante meters?

Bevindt jouw organisatie zich in de publieke of private sector?(kies het meest passende antwoord)

Selecteer de sector die het beste past bij jouw organisatie.

Welke functie past het beste bij jouw vastgoed?

Wanneer je jouw gegevens achterlaat, dan zal één van onze huisvestingsspecialisten zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Stap {{ i }}
- {{ answers['step' + i] }}

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Jouw verzoek is succesvol verzonden!

Strategisch huisvestingsplan

Welke ontwikkelingen houden jou en jouw organisatie bezig? Hoe draagt huisvesting bij aan jouw organisatiedoelstellingen? Wat vraagt jouw toekomstige werkproces van jouw werkomgeving? Past het nog bij de identiteit, kernwaarden en ambities die jouw organisatie wil nastreven? En hoe kun je überhaupt inspelen op de toekomst, terwijl de toekomst per definitie onzeker is?

Een goed strategisch huisvestingsplan geeft antwoord op al deze vragen. Het werpt een blik op de toekomst, maar biedt tegelijkertijd concrete handvatten om te sturen op een doelgerichte en toekomstbestendige huisvesting.

Visie en ambities staan centraal

In onze aanpak staan de visie en inhoudelijke ambities van de organisatie dus altijd centraal. We zien huisvesting dan ook niet als een doel op zich, maar als een strategisch middel dat doelgericht ingezet wordt om ambities waar te maken. We brengen in kaart welke ontwikkelingen de organisatie voorziet en waar zij op in wilt spelen. Ook formuleren we doelstellingen en ambities, op de korte termijn maar met name ook op de (middel)lange termijn. De ‘stip op de horizon’, het beoogde eindbeeld. De visie en geformuleerde doelenkader vormt de basis voor alle vervolgstappen.

Van huisvestingsvisie naar een concreet strategisch huisvestingsplan

Wanneer de visie en inhoudelijke ambities helder zijn, gaan we op zoek naar een passende huisvesting. We noemen dit de huisvestingsvisie. Welke huisvesting is nodig om de stip op de horizon te bereiken? En welke uitstraling en identiteit past daarbij? Zo beschrijft de huisvestingsvisie hoe de fysieke omgeving bijdraagt aan de organisatiedoelstellingen en hoe de huisvesting de toekomstige werkprocessen optimaal faciliteert. Soms gaat het om één type huisvesting en soms gaat het om meerdere typen. Ook beschrijft de huisvestingsvisie randvoorwaarden als omvang en financiële kaders. Dit vormt een afwegingskader voor het maken van weloverwogen afwegingen en keuzes in de toekomst.

Vervolgens brengen we de huidige situatie in kaart. In welke mate past de huidige huisvesting bij het beoogde eindbeeld? Naar alle waarschijnlijkheid ontstaat een ‘mismatch’. Nu de huisvestingsvisie en de huidige situatie in beeld zijn, maken we de vertaling naar een concreet plan. Hoe komen we van A naar B? Vaak kan dit op meer dan één manier vertaald kan worden. Op basis van een aantal criteria werken we verschillende varianten uit. Op deze manier beschrijft het strategisch huisvestingsplan welke stappen nodig zijn om de gewenste eindsituatie te bereiken en geeft het een indicatie van tijd en geld.

Samen uw vraagstuk ontrafelen

Samen met jouw organisatie stellen we het strategisch huisvestingsplan op. Dit doen we met inspirerende en creatieve sessies, en in combinatie met onze kennis en ervaring op het gebied van huisvesting. Zo komen we samen tot een passende en toekomstbestendige huisvestingsoplossing.

Herken jij veranderingen en ontwikkelingen in jouw organisatie en kunt je advies van ons gebruiken? Of ben je benieuwd hoe we dit traject met jouw organisatie aanvliegen? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen aan huisvestingsadvies@aestate.nl of door te bellen met telefoonnummer 030 – 637 63 77. Onze specialisten denken graag vrijblijvend met je mee!

Onze specialist:

Daniël Koningen

Directeur / Senior adviseur

030 - 637 63 77

Daniel Koningen

Huisvestingsadvies projecten