Het moderne studeren vraagt een grote omslag binnen het hoger onderwijs. Aestate ondersteunt onderwijsinstellingen bij transformatietrajecten met passend advies op het gebied van integrale verandering van organisatie, huisvesting, IT en facilitaire dienstverlening. Het is van belang dat onderwijshuisvesting voorziet in een moderne leeromgeving die is afgestemd én vooruitloopt op het toekomstige onderwijsproces.

In de praktijk blijkt de onderwijshuisvesting vaak nog te traditioneel te zijn ingericht en onvoldoende aan te sluiten op het moderne studeren. Onderwijshuisvesting van de toekomst staat in het teken van ontmoeten. Het is dé plek om kennis en ervaringen uit te wisselen tussen studenten en docenten. Gebouwen binnen het hoger onderwijs worden steeds meer een plek waar studenten worden klaargestoomd voor de kenniseconomie.

Neem direct contact met ons op voor vrijblijvend advies of lees verder over onze werkwijze.

Onze specialist:

Ingrid den Teuling

Senior Adviseur

030 - 637 63 77

Ingrid den Teuling

Laat ons jouw huisvestingsadvies ontrafelen!

Selecteer onderstaand jouw vraagstuk

Bezig met laden...
Stap {{ i }} Stap {{ i }}
Huisvestingsvraagstuk - Stap 1 Huisvestingsvraagstuk - Stap 2 Huisvestingsvraagstuk - Stap 3 Huisvestingsvraagstuk - Stap 4 Huisvestingsvraagstuk - Stap 4 Huisvestingsvraagstuk - Stap 5 Huisvestingsvraagstuk - Stap 6 Huisvestingsvraagstuk - Stap verzonden

Hoeveel gebouwen omvat jouw vraagstuk?

Wat is de totale omvang van jouw gebouw(en) in vierkante meters?

Bevindt jouw organisatie zich in de publieke of private sector?(kies het meest passende antwoord)

Selecteer de sector die het beste past bij jouw organisatie.

Welke functie past het beste bij jouw vastgoed?

Wanneer je jouw gegevens achterlaat, dan zal één van onze huisvestingsspecialisten zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Stap {{ i }}
- {{ answers['step' + i] }}

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Jouw verzoek is succesvol verzonden!

Het moderne studeren

Het moderne studeren heeft invloed op het toekomstig onderwijsproces. Collegebanken zijn voor studenten ouderwets, ze willen zelf hun individuele leerroute bepalen. Studenten hebben zelf controle over alle fasen van het leerproces en bepalen zelf de inhoud, de leeractiviteiten, de groepssamenstellingen en hun studietempo. Het hoger onderwijs wordt meer en meer plaats- en tijdsonafhankelijk. Digitalisering speelt hierbij een belangrijke rol. Studenten gaan graag op onderzoek uit, omarmen interactief onderwijs en onderhouden hun netwerk digitaal. Helaas bespeuren we binnen het hoger onderwijs nog vaak dat hoorcolleges jarenlang worden herhaald en lesstof niet digitaal wordt aangeboden.

Onderwijshuisvesting vraagt om een huisvestingsoplossing die bijdraagt aan een werkbaar klimaat voor docenten en tegelijkertijd aantrekkelijk is en blijft voor de student van de toekomst. Plaats- en tijdsonafhankelijk studeren vraagt om een flexibele onderwijsomgeving met coachende docenten, afgestemde ICT- en IT-middelen en een goed studentenvolgsysteem. Op deze wijze volgen docenten de studenten op afstand en middels competentiegericht onderwijs wordt aangetoond of ze hun leerdoelstellingen beheersen.

Transformatie van de onderwijsomgeving

Een transitie van een onderwijsomgeving start met het optimaal benutten van bestaande ruimten. Door te investeren in meer kwaliteit van ruimten voor nieuwe vormen van onderwijs en onderzoek en nadruk te leggen op hoogwaardige open studie- en werkplekken, zorg je voor openheid en sociale controle in een veelal kleinschalige leeromgeving. Het integraal transformatieproces, waarbij huisvesting, ICT- en IT-middelen naadloos op elkaar aansluiten, loopt daarbij altijd gelijk met ontwikkelingen binnen het hoger onderwijs, het curriculum en onderwijsmiddelen. Het is een investering die in de loop van de tijd een flinke besparing zal opleveren!

Campus als ontmoetingsplek

Onderwijshuisvesting van de toekomst kan zonder kostbare bouwkundige ingrepen worden aangepast aan groei of krimp van werkvormen en groepssamenstellingen. Een transformatie is het vervolg op een huisvestingsadvies dat door de specialisten van Aestate kan worden opgesteld. In de nieuwe onderwijsomgeving vindt ontmoeten plaats op gebouw- én campusniveau. De omgeving wordt een ontmoetingsplek waar je prettig kan studeren, werken, onderzoeken en ontspannen.

Aestate is een ervaren partner in het ondersteunen van onderwijsinstellingen tijdens transformatietrajecten. Hieronder vind je een aantal projecten die Aestate eerder op dit gebied heeft volbracht. Onder andere voor Vrije Universiteit Amsterdam.

Contact over onderwijshuisvesting

Benieuwd hoe de experts van Aestate jouw vraagstuk op het gebied van onderwijshuisvesting ontrafelen? Neem dat contact met ons op via 030 – 637 63 77 of via info@aestate.nl. Onze ontrafel experts denken graag met je mee.

Onze specialist:

Jackie de Vries

Directeur / Senior adviseur

030 - 637 63 77

Jackie de Vries

Onderwijs projecten