De Aestate / AEcademy is een ontwikkel- en leeromgeving die theorie en praktijk van huisvestingsmanagement met elkaar verbindt. Doel is studenten in een vroeg stadium kennis te laten maken met het mooie vakgebied van huisvesting. Zo zijn we aanwezig op evenementen zoals de Real Estate Career Day (RECD) die jaarlijks vanuit de Technische Universiteit Delft wordt georganiseerd, en nemen we jong talent op in ons Afstudeerlab. Daarnaast organiseren we regelmatig masterclasses over specifieke thema's binnen huisvestingsmanagement en delen we in de Aestate / LibrAEry wetenschappelijke kennis op het gebied van Real Estate en huisvesting.


Meld je aan bij Aestate / AEcademy

AEcademy

Aestate afstudeerlab

Aestate helpt studenten en net-afgestudeerden met de volgende stap naar een mooie carrière in huisvestingsadvies. In het Afstudeerlab krijg je de ruimte om vaardigheden in de praktijk te toetsen en door te ontwikkelen. Onze huisvestingsadviseurs delen hun kennis en met de andere studenten spar je onderling om tot nieuwe inzichten te komen.

Aestate / Afstudeerlab is een samenwerking tussen Aestate, hbo- en wo-instellingen en organisaties binnen het vakgebied huisvestingsmanagement. Je kunt solliciteren naar een plaats in het Afstudeerlab om je afstudeeronderzoek te doen, gericht op een relevant huisvestingsthema.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je dan direct aan voor het Aestate / afstudeerlab: kies een van onderstaande afstudeeronderzoeken (of stel zelf een onderwerp voor) en mail dit met korte motivatie naar afstudeerlab@aestate.nl t.a.v. Pity Jongens.

Bekijk de afstudeeropdrachten die bij Aestate zijn gedaan:

Aecademy team

Begeleiding naar nieuw werkplekconcept

Met mijn onderzoek wil ik inzicht geven in de aspecten waarmee het projectteam van Aestate rekening moet houden als zij een organisatie begeleiden bij de overgang naar een nieuw werkplekconcept. Einddoel hierbij is dat medewerkers het gewenste gedrag bij hun nieuwe werkplek laten zien.

Bekijk Sascha’s onderzoek »

Eén tool voor de assetmanager

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) is een van de organisaties waar Aestate actief bij betrokken is op het gebied asset- en portefeuillemanagement. RVB verzorgt huisvesting voor o.a. ministeries, rechtbanken en defensie. Dit vraagt om goede afstemming van het vastgoedaanbod met de toekomstige gebruikers.

Bekijk Tim’s onderzoek »

Duurzame huisvesting richting geven

Welke richting binnen duurzame huisvesting past het beste bij een organisatie? Deze keuze wordt vaak niet bewust en niet vanuit de organisatiedoelen gemaakt. Ik onderzocht hoe je richting kunt geven aan een duurzame huisvesting die past bij de organisatiedoelstelling.

Bekijk Noud’s onderzoek »

Huisvesting
als dienst

Als een organisatie met externe samenwerkingspartners onder een dak gaat samenwerken kan dat op verschillende manieren. Steeds vaker spreekt men de ambitie uit daarbij niet alleen kale ruimte te verhuren maar integrale oplossingen te vinden waarin ruimten, faciliteiten en zelfs werkplekken gedeeld worden.

Bekijk Ester’s onderzoek »

Inkoop van het onderhoud

Aanleiding van mijn onderzoek is het feit dat inkoop van meerjarenonderhoud voor maatschappelijke organisaties lastig blijkt te zijn. Ik ontwikkelde een tool om de afwegingen en mogelijkheden voor het uitbesteden van het onderhoud inzichtelijk te maken zodat de keuze in contractvorm aansluit bij de maatschappelijke organisatie.

Bekijk Pascal’s onderzoek »

Verbeteren afstemming makers en gebruikers

Als huisvestingsadviesbureau heb je te maken met veel partijen en belanghebbenden. Goede afstemming tussen deze partijen is nodig om samen tot optimaal resultaat te komen. Er is een grote diversiteit aan tools en instrumenten waarmee je deze samenwerking kunt sturen om de belangrijkste knelpunten te tackelen.

Bekijk Sander’s onderzoek »
Aestate masterclass

Aestate masterclasses / agenda

Regelmatig organiseert de Aestate AEcademy masterclasses over actuele onderwerpen binnen huisvestingsmanagement. We bieden deze masterclasses ook incompany aan. Ze zijn zowel gericht op eigenaren als gebruikers van vastgoed.

Op dit moment hebben we in 2019 de volgende masterclasses gepland:

20 juniCampus as a service / Campus Day 2019// Lees meer
20 juniCampus van de toekomst / Campus Day 2019// Lees meer
volgt!De nieuwe weg naar het nieuwe werken// Lees meer
volgt!Grip op huisvesting// Lees meer

N.b.: om te zorgen dat elke deelnemer actief cases in kan brengen, houden we per masterclass ongeveer 10 deelnemers aan. 

Aestate librAEry

Als autoriteit op het gebied van huisvestingsmanagement delen we bij Aestate graag onze kennis en expertise via de Aestate LibrAEry. Hierin verzamelen en delen we wetenschappelijke onderzoeken en publicaties over ons vakgebied:

Wil je meer weten over een van deze publicaties of een vrijblijvend gesprek over de ontwikkelingen in vastgoed en huisvesting? Pity Jongens – van der Schaaf en Jackie de Vries vertellen je graag meer!

Bibliotheek-Dublin-Aestate-Aecademy