Hoe bepaal je of het een kleine renovatie of een uitgebreide verbouwing wordt? Ga je voor renovatie of nieuwbouw? Aestate vergelijkt door middel van een haalbaarheidsstudie verschillende varianten om tot de beste huisvestingsoplossing te komen. Hierbij kan het ook gaan om het met elkaar vergelijken van verschillende nieuwe locaties. Er zijn meerdere redenen dus om een haalbaarheidsstudie te laten uitvoeren.

Onze adviseurs hebben ruime ervaring in het uitvoeren van deze haalbaarheidsanalyse. We doen dit in drie stappen; kaders in kaart brengen, varianten ontwikkelen en een afweging maken. Dit resulteert in een op de afwegingsmatrix gebaseerd advies. Wij weten uit ervaring dat deze aanpak per organisatie anders ingevuld kan worden als de situatie daarom vraagt. Onze doelstelling is altijd hetzelfde: voor jou de beste huisvestingsoplossing vinden.

Onze specialist:

Bastiaan Peek

Senior adviseur

030 - 637 63 77

Specialist Bastiaan Peek

Laat ons jouw huisvestingsadvies ontrafelen!

Selecteer onderstaand jouw vraagstuk

Bezig met laden...
Stap {{ i }} Stap {{ i }}
Huisvestingsvraagstuk - Stap 1 Huisvestingsvraagstuk - Stap 2 Huisvestingsvraagstuk - Stap 3 Huisvestingsvraagstuk - Stap 4 Huisvestingsvraagstuk - Stap 4 Huisvestingsvraagstuk - Stap 5 Huisvestingsvraagstuk - Stap 6 Huisvestingsvraagstuk - Stap verzonden

Hoeveel gebouwen omvat jouw vraagstuk?

Wat is de totale omvang van jouw gebouw(en) in vierkante meters?

Bevindt jouw organisatie zich in de publieke of private sector?(kies het meest passende antwoord)

Selecteer de sector die het beste past bij jouw organisatie.

Welke functie past het beste bij jouw vastgoed?

Wanneer je jouw gegevens achterlaat, dan zal één van onze huisvestingsspecialisten zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Stap {{ i }}
- {{ answers['step' + i] }}

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Jouw verzoek is succesvol verzonden!

De 3 stappen van een haalbaarheidsstudie

Aestate voert een haalbaarheidsstudie uit in drie stappen; het in kaart brengen van de kaders, het ontwikkelen van varianten en ten slotte het maken van een afwegingsmatrix.

Kaders vormen

We beginnen met het in kaart brengen van de kaders, deze zijn uiteindelijke bepalend bij het toetsen van de verschillende varianten. Belangrijke kaders zijn allereerst de wensen en eisen vanuit jou als opdrachtgever. Deze kun je aanleveren, maar wij kunnen je ook assisteren bij het opstellen van een Programma van Eisen (PvE). Daarnaast brengen we de randvoorwaarden in kaart. Deze hebben meestal betrekking op kosten en tijd, maar ook reeds bestaande huisvestingsplannen en vlekkenplannen kunnen een randvoorwaarde zijn.

Varianten

Nadat alle kaders in beeld zijn gebracht, ontwikkelen we varianten. Afhankelijk van het type haalbaarheidsstudie gaat het om een vergelijking van een aantal locaties of de afweging tussen bijvoorbeeld renovatie of nieuwbouw. In de varianten beschrijven we op hoofdlijnen wat de benodigde ingrepen zijn. Vervolgens rekenen we deze op basis van kengetallen door.

Afwegingsmatrix

Ten slotte vergelijken we de verschillende varianten met elkaar, meestal via een afwegingsmatrix. In deze afwegingsmatrix komen de criteria terug die in de eerste stap zijn opgesteld. Per criterium geven we aan in hoeverre de variant hieraan voldoet. Afhankelijk van het belang van de verschillende criteria kan ook een weging worden toegevoegd; bepaalde criteria tellen dan zwaarder.

Jouw huisvestingsvraagstuk ontrafeld

Op basis van de ingevulde afwegingsmatrix ontvang je vervolgens ons advies voor de beste variant: jouw ideale huisvestingsoplossing. Wil je meer informatie over haalbaarheidsstudies? Neem dan contact met ons op via 030 – 637 63 77 of via e-mail naar info@aestate.nl.

Onze specialist:

Bastiaan Peek

Senior adviseur

030 - 637 63 77

Specialist Bastiaan Peek

Haalbaarheidsstudie projecten