Haalbaarheidsstudie

Hoe bepaal je of het een kleine renovatie of een uitgebreide verbouwing wordt? Ga je voor renovatie of nieuwbouw? Aestate vergelijkt door middel van een haalbaarheidsstudie verschillende varianten om tot de beste huisvestingsoplossing te komen. Hierbij kan het ook gaan om het met elkaar vergelijken van verschillende nieuwe locaties. Er zijn meerdere redenen dus om een haalbaarheidsstudie te laten uitvoeren.

Aestate / ontrafelexperts
Pity Jongens Directeur / Senior adviseur
Specialist Pity Jongens - Van Der Schaaf

Ruimte ervaring

Onze ontrafelexperts hebben ruime ervaring in het uitvoeren van deze haalbaarheidsanalyse. Dit gebeurt in drie stappen; kaders in kaart brengen, varianten ontwikkelen en een afweging maken. Dit resulteert in een op de afwegingsmatrix gebaseerd advies. Wij weten uit ervaring dat deze aanpak per organisatie anders ingevuld kan worden als de situatie daarom vraagt. Onze doelstelling is altijd hetzelfde: voor jou de beste huisvestingsoplossing vinden.

Neem direct contact op met een van onze adviseurs in haalbaarheidsstudies voor vrijblijvend advies of lees verder over onze aanpak.

Laat ons jouw huisvestingsadvies ontrafelen
Bezig met laden...
{{ stepID }} {{ getStepName(stepID) }}

Jouw verzoek is succesvol verzonden!

Hoeveel gebouwen omvat jouw vraagstuk?
Wat is de totale omvang van jouw gebouw(en) in vierkante meters?
Bevindt jouw organisatie zich in de publieke of private sector?(kies het meest passende antwoord)
Selecteer de sector die het beste past bij jouw organisatie.
Welke functie past het beste bij jouw vastgoed?
Uw antwoorden
- {{ answers['step' + i] }}

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

De 3 stappen van een haalbaarheidsstudie

Aestate voert een haalbaarheidsstudie uit in drie stappen; het in kaart brengen van de kaders, het ontwikkelen van varianten en ten slotte het maken van een afwegingsmatrix.

Kaders

We beginnen met het in kaart brengen van de kaders, deze zijn uiteindelijke bepalend bij het toetsen van de verschillende varianten. Belangrijke kaders zijn allereerst de wensen en eisen vanuit jou als opdrachtgever. Deze kun je aanleveren, maar wij kunnen je ook assisteren bij het opstellen van een Programma van Eisen (PvE). Daarnaast brengen we de randvoorwaarden in kaart. Deze hebben meestal betrekking op kosten en tijd, maar ook reeds bestaande huisvestingsplannen en vlekkenplannen kunnen een randvoorwaarde zijn.

"Op basis van de ingevulde afwegingsmatrix ontvang je ons advies voor de beste variant: uw ideale huisvestingsoplossing."
Droneshot van Capelle door Aestate

Varianten

Nadat alle kaders in beeld zijn gebracht, ontwikkelen we varianten. Afhankelijk van het type haalbaarheidsstudie gaat het om een vergelijking van een aantal locaties of de afweging tussen bijvoorbeeld renovatie of nieuwbouw. In de varianten beschrijven we in hoofdlijnen wat de benodigde ingrepen zijn. Vervolgens worden deze op basis van kengetallen doorberekend.

Afwegingsmatrix

Ten slotte vergelijken we de verschillende varianten met elkaar, meestal via een afwegingsmatrix. In deze afwegingsmatrix komen de criteria terug die in de eerste stap zijn opgesteld. Per criterium wordt er aangegevenin hoeverre de variant hieraan voldoet. Afhankelijk van het belang van de verschillende criteria kan ook een weging worden toegevoegd; bepaalde criteria tellen dan zwaarder.

Neem direct contact op

Op basis van de ingevulde afwegingsmatrix ontvang je vervolgens ons advies voor de beste variant: jouw ideale huisvestingsoplossing. Wil je meer informatie over haalbaarheidsstudies? Neem dan contact op met via 030 – 637 63 77 of via een e-mail naar info@aestate.nl

Direct contact openemen
Een greep uit onze projecten
Wij ontrafelen voor: