Hoe bepaalt u of het een kleine renovatie of uitgebreide verbouwing wordt? Gaat u voor renovatie of nieuwbouw? Aestate vergelijkt door middel van een haalbaarheidsstudie verschillende varianten om tot de beste huisvestingsoplossing te komen. Hierbij kan het ook gaan om het met elkaar vergelijken van verschillende nieuwe locaties. Verschillende redenen dus om een haalbaarheidsstudie te laten uitvoeren.

Onze adviseurs hebben ruime ervaring in het uitvoeren van deze haalbaarheidsanalyse. We doen dit in drie stappen; kaders in kaart brengen, varianten ontwikkelen en een afweging maken. Dit resulteert in een op de afwegingsmatrix gebaseerd advies. Wij weten uit ervaring dat deze aanpak per organisatie anders ingevuld kan worden als de situatie daarom vraagt. Onze doelstelling is altijd hetzelfde: voor u de beste huisvestingsoplossing vinden.

Neem direct contact op met een van onze adviseurs in haalbaarheidsstudies voor vrijblijvend advies of lees verder over onze aanpak.

Onze specialist:

Ronny Borgsteede

Senior Adviseur

030 - 637 63 77

Specialist Ronny Borgsteede

Laat ons uw huisvestingsvraag ontrafelen!

Selecteer onderstaand uw vraagstuk

Bezig met laden...
Stap {{ i }} Stap {{ i }}
Huisvestingsvraagstuk - Stap 1 Huisvestingsvraagstuk - Stap 2 Huisvestingsvraagstuk - Stap 3 Huisvestingsvraagstuk - Stap 4 Huisvestingsvraagstuk - Stap 4 Huisvestingsvraagstuk - Stap 5 Huisvestingsvraagstuk - Stap 6 Huisvestingsvraagstuk - Stap verzonden

Hoeveel gebouwen omvat uw vraagstuk?

Wat is de totale omvang van uw gebouw(en) in vierkante meters?

Bevindt uw organisatie zich in de publieke of private sector? (kies het meest passende antwoord)

Selecteer de sector die het beste past bij uw organisatie.

Welke functie past het beste bij uw vastgoed?

Wanneer u uw gegevens achterlaat, dan zal één van onze huisvestingsspecialisten zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Stap {{ i }}
- {{ answers['step' + i] }}

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Uw verzoek is succesvol verzonden!

De 3 stappen van een haalbaarheidsstudie

Aestate voert een haalbaarheidsstudie uit in drie stappen; het in kaart brengen van de kaders, het ontwikkelen van varianten en ten slotte het maken van een afwegingsmatrix.

Kaders vormen

We beginnen met het in kaart brengen van de kaders, deze zijn uiteindelijke bepalend bij het toetsen van de verschillende varianten. Belangrijke kaders zijn allereerst de wensen en eisen vanuit u als opdrachtgever. Deze kunt u aanleveren, maar wij kunnen u ook assisteren bij het opstellen van een programma van eisen. Daarnaast brengen we de randvoorwaarden in kaart. Deze hebben meestal betrekking op kosten en tijd, maar ook reeds bestaande huisvestingsplannen en vlekkenplannen kunnen een randvoorwaarde zijn.

Varianten

Nadat alle kaders in beeld zijn gebracht, ontwikkelen we enkele varianten. Afhankelijk van het type haalbaarheidsstudie gaat het om een vergelijking van een aantal locaties of de afweging tussen bijvoorbeeld renovatie of nieuwbouw. In de varianten beschrijven we op hoofdlijnen wat de benodigde ingrepen zijn. Vervolgens rekenen we deze op basis van kengetallen door.

Afwegingsmatrix

Ten slotte vergelijken we de verschillende varianten met elkaar, meestal via een afwegingsmatrix. In deze afwegingsmatrix komen de criteria terug in die in de eerste stap zijn opgesteld. Per criterium geven we aan in hoeverre de variant hieraan voldoet. Afhankelijk van het belang van de verschillende criteria kan ook een weging worden toegevoegd; bepaalde criteria tellen dan zwaarder.

Uw huisvestingsvraagstuk ontrafeld

Op basis van de ingevulde afwegingsmatrix ontvangt u vervolgens ons advies voor de beste variant: uw ideale huisvestingsoplossing.

Direct contact

Kunt u ondersteuning gebruiken bij het maken van uw haalbaarheidsstudie? Neem dan vandaag nog contact op met onze adviseurs via 030 – 637 63 77 of via een e-mail naar info@aestate.nl

Onze specialist:

Ronny Borgsteede

Senior Adviseur

030 - 637 63 77

Specialist Ronny Borgsteede

Haalbaarheidsstudie projecten