Nieuws / 8 maart 2020

Afgelopen februari zijn Tessa Butter, Wesley den Horder en Tom Mars begonnen als afstudeerders bij Aecademy | Afstudeerlab van Aestate. In het lab helpt Aestate studenten met de volgende stap naar een mooie carrière in huisvestingsadvies. Zij krijgen de ruimte om vaardigheden in de praktijk te toetsen en door te ontwikkelen. Elke met een eigen onderzoeksonderwerp zijn zij van start gegaan.

Graag stellen wij hen aan je voor middels drie vragen.

Wat is de inhoud van je afstudeeropdracht?

Tessa: “Ik doe een afstudeeronderzoek naar hoe de werkomgeving (met focus op sfeer en interieur) een bijdrage kan leveren aan het werkgeluk van kantoormedewerkers. Het zou leuk zijn als dit ook een bijdrage kan leveren aan het nieuwe huisvestingsconcept van Aestate.

Wesley: “Voor mijn afstudeeropdracht ga ik op zoek naar de kritische succesfactoren van flexibele onderwijsruimten voor het hoger onderwijs. Ik hoop te achterhalen welke aspecten van groot belang zijn bij het veranderen van theorieruimten en welke ruimten samengevoegd kunnen worden. Het onderzoek moet bij onderwijsinstellingen inzichtelijk maken welke keuzes zij hebben voor hun ruimten, welke eisen daaraan vast zitten en welke gevolgen aan deze eisen zitten.”

Tom: “Ik ben afstudeerder bij Aestate op het gebied van verduurzaming van huisvesting. Het doel van mijn onderzoek is het formuleren en meetbaar maken van de huisvesting gerelateerde Sustainable Development Goals voor de (potentiële) opdrachtgevers van Aestate, zodat er concreter advies gegeven kan worden.”

Wat spreekt jou aan binnen dit vakgebied?

Tessa: “Creativiteit en afwisseling spreekt mij het meeste aan binnen het vakgebied. Geen een dag zal hetzelfde zijn! Daarbij spreekt het contact met de mens en het inspelen op de gebruiker mij erg aan. Het geeft mij voldoening om mijn creativiteit te vertalen naar de ultieme user experience.”

Wesley: Het creëren van een oplossing waardoor mensen beter of fijner functioneren is iets wat ik enorm leuk vind. Daarnaast heb ik, zowel voor mijn eerste baan als mijn afstuderen, doelbewust gekozen voor een adviserende organisatie. Ik denk namelijk dat ik qua communicatie en adviserende vaardigheden nog veel kan verbeteren. Op dit is dat op dit moment ook mijn doelstelling. Ik hoop dat ik met de vaardigheden die ik bij Aestate leer nog een extra stap kan maken door een universitaire opleiding te doen, maar de tijd zal leren of dat haalbaar is!”

Tom: “Het ontwikkelen van een juiste huisvesting die aansluit bij de gebruiker, maar wel met het oog op de toekomst. Het is niet alleen van belang te kijken naar de eisen en wensen op korte termijn, maar ook de verantwoordelijkheid nemen voor de toekomstige generaties. Adaptief vermogen van een gebouw en verduurzaming van huisvesting zijn onderwerpen waar ik mij meer in wil specialiseren en in de praktijk wil toepassen.”

Wat wil je graag bereiken?

Tessa: “Na deze opleiding wil ik het werkveld in gaan en misschien later nog een master volgen (als het student zijn nog in mij blijft kriebelen). Een cursus Engels staat ook nog op mijn to-do lijstje. Ik denk dat ik zelf het beste pas in een huisvestingsadviesbureau of in ieder geval een job binnen de werkplekconcepten/omgevingen!”

Wesley: “Omtrent werk is het eigenlijk nog vrij onduidelijk waar ik heen wil en waar mijn passie ligt. Het is de reden dat ik mij nu, en ook in de nabije toekomst, vooral probeer te richten op persoonlijke ontwikkeling. Op die manier hoop ik klaar te zijn voor het moment dat ik wel concreet weet wat ik leuk vind. Buiten werk is het een doelstelling om gedisciplineerder, nauwkeuriger, en vastberaden te worden. Verder hoop ik nog meer van de wereld te zien, en nog een periode in het buitenland te studeren.”

Tom: “Nadat ik mijn Bachelor Facility Management afgerond heb, wil ik ervaring op gaan doen in de praktijk. Ik heb momenteel niet de ambitie om een master te gaan volgen. Echter wil ik mij wel blijven ontwikkelen op persoonlijk vlak en mijn kennis vergroten op het gebied van FM en vastgoed. Nadat ik werkervaring op heb gedaan, sluit ik niet uit dat ik ooit een eigen bedrijf op ga zetten.”

Wil je meer weten over het Aecademy | Afstudeerlab, over een van de afstudeerders of wil je weten wat de mogelijkheden zijn tot afstuderen bij  Aestate? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op!