Nieuws / 4 maart 2020

Afgelopen woensdag zijn ontrafelexperts Lars en Pauline uitgenodigd voor een bijeenkomst van het netwerk; EGN Nederland. Tijdens deze kenniskring met als thema ’toekomstgerichte huisvesting; hoe breng je efficiency in verbinding met cultuur’ hebben onze ontrafelexperts een Duplo-sessie georganiseerd.

Duplo is voor Aestate al lange tijd een tool die gebruikt wordt in de zoektocht naar de meest optimale match tussen ruimtevraag en ruimteaanbod. Dit gaat van portefeuilleniveau tot verdiepingsvloer, elk met een eigen uitdaging en uitkomst. Door de blokjes strategisch in te zetten kan de beste oplossing worden gevonden voor een complex vraagstuk. Daarnaast wordt een gebruiker meegenomen in de overwegingen en keuzes waardoor draagvlak wordt gecreëerd.

16 facility managers, verschillende werkvelden, een diversiteit aan organisaties, een complex vraagstuk en Duplo. Verdeeld in drie groepen werd er gewerkt aan een ingewikkelde casus.

“Je zag de mensen in eerste instantie denken ‘gaan we nou echt iets doen met kinderspeelgoed?’.”

“Maar toen we er eenmaal mee bezig waren, werden ze echt enthousiast. Ze zagen in hoe ze op een speelse manier deze lastige casus konden beantwoorden. Iedereen ging op zoek naar betere oplossingen, waardoor het echt ging leven. Leuk om te zien dat de groepen naderhand nog in discussie gingen over de verschillende afwegingen en uitkomsten.”

Geen enkele Duplo-sessie is hetzelfde. Door verschillende achtergronden en beweegredenen komen er andere oplossingen. Hierdoor was de bijeenkomst ook voor onze ontrafelexperts erg interessant. Want wat is er nou eigenlijk belangrijk voor facility managers?

Deze verassende bevindingen nemen wij weer mee om zo nog beter onze opdrachtgevers, hun medewerkers en hun wensen te ondersteunen.

Wil je meer weten over Duplo-sessies en hoe dit kan bijdragen aan het oplossen van jouw vraagstuk?

Neem dan contact op!