Nieuws / 5 juni 2020

Een maand geleden gaven we het advies ‘Bereid je voor op het moment dat je kantoor weer opengaat’. Dat moment is voor ons aangebroken, sinds afgelopen week is ons eigen kantoor weer geopend. Maar hoe is de innovatieve kantoorboerderij coronaproof geworden?

Allereerst is het belangrijk om te beseffen waarom je weer naar kantoor gaat. Onze ontrafelexperts wilden graag weer face-to-face kunnen overleggen, collega’s weer zien en er was behoefte naar een onderbreking van het thuiswerken. Kortom het ontmoeten, verbinden en het persoonlijk contact is een nog belangrijker aspect naast het digitale werken de afgelopen periode.

Zo gezegd, zo gedaan

Aestate heeft daarom het kantoor dusdanig aangepast dat zes collega’s, volgens een afgesproken rooster, naar kantoor kunnen komen. Er zijn zes werkplekken aangewezen die allemaal op ruime afstand van elkaar staan. De overige werkplekken zijn momenteel buiten gebruik. Daarnaast zijn overal schoonmaak producten te vinden, zijn alle overlegruimtes voorzien van plexiglas en is er een speciale “rotonde looproute” afgesproken. Voor de smallere ruimtes binnen het kantoor geldt de afspraak dat er maar één persoon tegelijk mag zijn. Door meerdere signaleringen word je hier continue aan herinnerd. Om geen extra druk op het OV te leggen komt iedereen met de (elektrische) auto naar kantoor.  Helaas moeten we de gezellige lunch nu anders indelen en ook is onze tafelvoetbaltafel nog even buiten gebruik. Maar wat is het fijn om elkaar weer te zien! Wel op gepaste afstand natuurlijk.

Los ook mijn vraagstuk op!

Wel kunnen we hierdoor we ervaring opdoen in de combinatie van online en fysiek samenwerken in en zodoende als achtergrond gebruiken bij het vertalen naar de werkplekconcepten voor onze klanten waarin de volgende vraag in belangrijke mate naar voren komt; welke mix van fysiek kantoorwerken en thuiswerken is ideaal voor onze organisatie?