Nieuws / 20 februari 2020

Afgelopen 13 februari heeft Smart WorkPlace de WorkPlace Day georganiseerd. Deze dag, met als ondertitel ‘return on workplace’, stond in het teken van gezondheid van de medewerkers en hun werkomgeving. Er was een programma samengesteld met verschillende workshops en een drietal keynote sprekers. Onze ontrafelexperts Daniël Koningen en Pauline van Raaij waren hierbij aanwezig.

Gedragsverandering

Waar vroeger de aandacht met name gericht was op het goed faciliteren van een plek waar vooral gewerkt kon worden, zie je de aandacht steeds verder verschuiven naar de beleving en ervaring van de medewerkers. Thema’s als vitaliteit krijgen een steeds prominentere plaats in de werkomgeving.

Zo ook op de WorkPlace Day, waar de dag werd afgetrapt door keynote sprekers Patrick van Hees en Jeroen Pronk. Zij spraken over geluk en gezondheid in de werkomgeving. Aansprekende thema’s die de werkbeleving van de medewerkers verhogen en uiteindelijk moeten leiden tot gedragsverandering.

Een mooiere parallel met het werkveld van Aestate kan er bijna niet getrokken worden. Bij veranderingen in de fysieke omgeving is het goed om ook medewerkers mee te nemen in een passende gedragsverandering. Daarbij is het van belang om de medewerkers te betrekken bij de totstandkoming van hun eigen omgeving. Zodat de medewerker dit niet gewoon ‘ondergaat’, maar zelf invulling aan deze verandering kan geven. Op deze manier sluit de werkomgeving aan bij de specifieke wensen van de medewerker en wordt daardoor betekenisvoller.

In stilte werken

Keynote spreker Frank van Massenhove maakte onze ontrafelexperts erg enthousiast met zijn presentatie over de ‘war for talent’. Hij schetste een werkomgeving waarin de medewerker opnieuw een prominente rol kreeg. Overleggen of vergaderingen werden gezien als zeldzaamheid. En ook kreeg de medewerker de vrijheid om werktijd en locatie zelf te bepalen.

Maar welke behoeftes heeft een medewerker, naast tijd en geld, in deze werkomgeving nog meer? Volgens Frank zijn dit behoeftes die niet door de thuisomgeving worden vervult; het ontmoeten van collega’s en het werken in stilte.

Frank van Massenhove: “Stilte is het derde betaalmiddel, naast geld en tijd, waarmee wij onze medewerkers betalen.”

Een haast filosofische boodschap die voldoende stof tot nadenken biedt. Benieuwd hoe Aestate binnen jouw bedrijf kan bijdragen aan werkgeluk? Neem dan contact op met Pauline van Raaij.