Slimme energiekeuzes met de EIA-subsidie

Het wordt steeds belangrijker om te verduurzamen. Enerzijds dwingt de landelijke wet- en regelgeving het om sommige vlakken. Anderzijds is voor steeds meer bedrijven het belang van verduurzamen vanzelfsprekend en kunnen ondernemers er zelfs geld mee verdienen. Zo is er, om ondernemers te stimuleren in het investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen of duurzame energietechnieken, de Energie-investeringsaftrek (EIA). Maar wanneer mag je nou gebruik maken van deze subsidieregeling en hoe vraag je het aan?

Verduurzamen met EIA subsidie
Koert Nieuwhoff Junior adviseur
Koert Nieuwhoff

Subsidie aanvragen

Onze ontrafelexperts helpen jouw organisatie graag met het in kaart brengen van de energiebesparende mogelijkheden en brengen zo jouw subsidieaanvraag tot een succes. Bovendien zorgen onze ontrafelexperts voor een inzicht in de terugverdientijd en het rendement van de investeringen. Op die manier ontzorgen wij jouw organisatie én draag je bij aan de energietransitie en klimaatdoelstellingen in Nederland.

Met de EIA-subsidie wordt je als ondernemer aangemoedigd jouw bedrijfspand te verduurzamen. De subsidie zorgt niet alleen dat het verduurzamingsproject financieel haalbaar wordt, maar kan jouw organisatie daadwerkelijk financiële voordelen opleveren. Zo kun je 40% van de investeringskosten aftrekken van de winst. Een rekenvoorbeeld van het EIA-voordeel:

Daarnaast kan je met de benodigde investeringsmaatregelen jouw energiekosten verlagen en je energie-efficiëntie verhogen (door bijvoorbeeld te investeren in zonnepanelen of warmtepompen). Hiermee verlaag je tegelijkertijd jouw exploitatiekosten, denk aan vaste lasten zoals verzekeringen en belastingen, maar ook variabele kosten zoals onderhoudskosten en energierekeningen.

Bovendien kun je door verduurzaming de waarde van jouw vastgoed verhogen. Onder andere door maatregelen te nemen als het isoleren van jouw vastgoed, het aanbrengen van dubbel glas of het plaatsen van groene daken en gevelbegroeiing. Deze verduurzamingsmaatregelen dragen ook bij aan een gezondere leefomgeving, zoals betere luchtkwaliteit, meer daglicht en een betere temperatuurregulatie.

Hulp van experts

Samen met onze partner E-Positive zorgen we ervoor dat de juiste informatie wordt verzameld om de EIA-subsidie succesvol aan te vragen. We besparen jou tijd en moeite met de aanvraag én vergroten jouw kansen op een optimale benutting van de EIA-subsidie. Bovendien kunnen onze ontrafelexperts jouw organisatie begeleiden tijdens de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Zo draag je jouw steentje bij aan de klimaatdoelstellingen én ervaar jij de financiële voordelen van de verduurzamingsmaatregelen.

Contact met Aestate

Benieuwd naar jouw mogelijkheden van onze ondersteuning? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze ontrafelexperts! Dit kan via info@aestate.nl of telefonisch via 030 637 63 77.