Duurzaamheidsbeleid gemeenten

Een duurzaamheidsbeleid voor huisvesting is een plan dat beschrijft hoe een gemeente haar huisvestingsbeleid wil verduurzamen op ecologisch, sociaal en economisch vlak. Hoe kan de gemeente haar impact op integrale wijze verbeteren? Aestate kan gemeenten helpen bij het formuleren van een visie, doelstellingen en een gericht actieplan ten aanzien van de duurzaamheid op organisatie- of gemeenteniveau.

Duurzaamheid | Aestate
Koert Nieuwhoff Junior adviseur
Koert Nieuwhoff

Grip op duurzaamheid

Onderwerpen die bij een duurzaamheidsbeleid aan bod komen zijn onder andere energiebesparing, afvalvermindering, klimaatadaptatie, mobiliteit en sociale inclusie. Het gaat hierbij namelijk niet alleen om het verminderen van milieubelasting op gebouwen, maar ook om het verbeteren van de leefbaarheid, gezondheid, veiligheid en het welzijn van de gebruikers. Het opstellen van een duurzaamheidsbeleid voor de gemeente is geen eenvoudige taak. Het vereist een integrale aanpak, waarin wordt gevraagd om gedegen kennis van de relevante wet- en regelgeving, best practices en innovatieve oplossingen.

Onze toegevoegde waarde

Aestate helpt organisaties en gemeenten om hun huisvesting en vastgoed te verduurzamen, te optimaliseren en te blijven innoveren. Samen formuleren we een visie, doelstellingen en actieplan voor de duurzaamheid op organisatie- of gemeenteniveau. Bij Aestate bieden we daarnaast ondersteuning bij het uitvoeren van duurzaamheidsmaatregelen, zoals het aanvragen van subsidies, het uitschrijven van een aanbesteding voor leveranciers, het begeleiden van projecten en het communiceren met belanghebbenden.

Ervaring binnen gemeenten

Onze ontrafelexperts zijn ervaren in het ondersteunen en begeleiden van gemeenten met hun duurzaamheidsbeleid. Zo hebben we bijvoorbeeld Gemeente Utrecht begeleid tijdens het verduurzamen en toekomstbestendig maken van hun vastgoedportefeuille. Lees hier meer over dit project.

Meer weten?

Onze kennis en ervaring zetten we graag in om jouw vraag op het gebied van een duurzaamheidsbeleid binnen de gemeente te ontrafelen! Wil je meer weten? Neem dan gerust eens contact met ons op via 030 – 637 63 77 of via een e-mail naar info@aestate.nl.