Passie voor data én vastgoed

Gerko heeft de bachelor Economie gedaan aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens deze bachelor heeft hij een interesse ontwikkeld voor zowel data als vastgoed.

In de economie worden statistieken en datasets gebruikt om theorieën te testen. "Daaruit is mijn interesse voor data ontstaan. Het halen van informatie uit datasets sprak mij zo aan dat ik heb gekozen voor een master Data Science, wederom aan het Erasmus." Bij de master Data Science ligt de focus op het gebruik van machine learning modellen voor vraagstukken uit het bedrijfsleven. "In plaats van het machine learning model zelf als doel te zien van de opdracht, gebruikten wij dit als middel om een vraag uit het bedrijfsleven te kunnen beantwoorden."

Zijn data skills heeft Gerko ook toegepast op zijn interesse voor vastgoed. Tijdens zijn bachelor heeft hij een bijbaan gehad bij een hypothekenbedrijf, daar verstuurde hij zowel offertes van nieuwe hypotheken als wijzigingen aan bestaande hypotheken. "Zo zag ik dat er veel data beschikbaar was voor een grote hoeveelheid hypotheken, daar wilde ik meer over weten." Zijn interesse voor vastgoed heeft hij toen kunnen combineren met de master Data Science, door stage te lopen bij hetzelfde bedrijf.

Tijdens deze stage heeft Gerko een model ontwikkeld waarbij hypotheken met een mogelijk data kwaliteitsprobleem uit het systeem worden gefilterd en waarin wordt aangegeven waar de fout zit. Hier ontstond Gerko's interesse voor het gehele Business Intelligence proces (BI-proces); van het extraheren van data uit de bronsystemen tot het inrichten van een volledig data warehouse en dit te gebruiken voor rapportages en dashboards. Na de afronding van zijn master is Gerko begonnen met een Data Science Traineeship bij Smart Data People.

Match met Aestate

Bij Smart Data People waren ze op de hoogte van Gerko's interesse in vastgoed en zijn praktische instelling bij het gebruik van data. "Daardoor ben ik gematcht met Aestate en ik was gelijk enthousiast. De praktische toepassing, omdat het om vastgoed en huisvesting gaat, en het maken van de vertaalslag van een vraag naar een dataoplossing is wat mij het meeste aansprak bij Aestate."

"In mijn ogen is de toegevoegde waarde van Aestate dat ze grote aandacht hebben voor de zachte kant van huisvesting, maar dit ook door middel van data onderbouwen. Zo ontstaat er een duidelijk verhaal voor de opdrachtgever, met het vertrouwen dat dit is onderbouwd met data."

Nieuws

Een bekende collega in een nieuw jasje!

Maik Kocken - 15 juli 2024
Maik Kocken | Aestate / ontrafelexperts
Nieuws

Wij fietsten voor de Nierstichting!

Koert Nieuwhoff - 05 juli 2024
Aestate voor de Nierstichting

Mijn specialisaties

/ Dashboards
/ Data

Projecten