Bastiaan heeft aan de TU Delft bouwkunde gestudeerd, richting Management of the Built Environment (voorheen Real Estate & Housing). "Ik vond het fantastisch om te ontwerpen. Ik vind het nog steeds erg inspirerend om zelf te puzzelen met plattegronden. Na zijn studie is Bastiaan in 2010 bij Aestate gaan werken. "Ik wilde bij een adviesbureau werken en de variatie en dynamiek van huisvestingsadvies spreekt me iedere dag nog aan. Dat vind ik ook het beste aan Aestate. We hebben de ruimte om dingen zelf in te vullen. Het ligt in de aard van complexe vraagstukken die Aestate doet, dat er geen standaardoplossingen zijn. Het is altijd maatwerk. Je moet iedere opgave als uniek zien en bedenken hoe we het zo goed mogelijk kunnen oplossen, waarbij we de klant echt helpen. De ruimte, die er binnen Aestate is om vraagstukken met eigen inzichten en ideeën te benaderen, vind ik erg waardevol."

Vraagstukken die de gebouwde omgeving raken

Bastiaan vindt het prachtig dat hij elke dag aan vraagstukken mag werken die de gebouwde omgeving raken. "De gebouwde omgeving wordt gekenmerkt door langjarig, dynamische en complex ontwikkeltrajecten, die op het eind resulteert in een fysieke omgeving waar je doorheen kunt lopen en die je kunt ervaren. Dat vind ik ontzettend gaaf. Ook en samenwerken met een breed scala aan disciplines en mensen maakt dat ik elke dag weer nieuwe dingen leer, iets wat voor mij enorm belangrijk is om topprestaties te leveren." In de aflopen heeft Bastiaan aan diverse huisvestingsvraagstukken gewerkt, veelal met een kantoor, laboratorium of onderwijscomponent. Een greep uit de projecten waar Bastiaan aan gewerkt heeft: Labgebouw Ol2; Het Nieuwe Onderwijsgebouw; Het Nieuwe Onderzoeksgebouw; Ondergronds publiekscentrum DomUnder. "Ik leef meer in het nu, ik ben bezig met het feit dat ik nog steeds leuke en unieke projecten doe en deze altijd al heb gedaan."

Klein team met grote ambities

Bastiaan ziet Aestate als een klein team met grote ambities. "Binnen de markt van huisvestingsadvies doen we er als klein bureau echt toe en we gaan voor opdrachtgevers door het vuur. We zijn altijd een echte sparringpartner voor onze opdrachtgever en we denken met onze klanten mee. We blijven ontrafelen totdat de opdrachtgever geholpen is."
Nieuws

Ontwikkelingen onderwijs Cambium College

Bastiaan Peek - 26 januari 2023
Uitgelicht_Cambium_nieuwsbericht

Mijn specialisaties

/ Laboratoria
/ Onderwijs

Mijn projecten