Nieuws / 19 maart 2020

De bouw van het Onderzoeksgebouw is uit de startblokken. Verschillende functies en faciliteiten voor onderwijs en onderzoek zullen hier worden gehuisvest. Dit nieuwbouwproject moet invulling geven aan de duurzaamheidsambities van de VU en is een belangrijke stap in de campusontwikkeling en de vernieuwing van de bèta-huisvesting en – onderzoeksinfrastuctuur.

Aestate ondersteunt de VU in de ontwikkeling van het nieuwe onderzoeksgebouw. We hebben de wensen en eisen voor de labomgeving en voor de speciale voorzieningen opgehaald bij de gebruikers. Daarna zijn deze uitgewerkt in het Labconcept Onderzoeksgebouw VU. Het labconcept beschrijft hoe we vanuit labbouwstenen toekomstvaste en gestandaardiseerde labtypologieën maken, waarin standaardisatie, samenwerken en het delen van voorzieningen centraal staan. Zo zorgen we ervoor dat binnen de ruimtelijke en financiële kaders het onderzoek maximaal ondersteund wordt.

De afgelopen jaren is Aestate al met verschillende projecten bij de VU gestart; VU 0|\2 lab building , VU NU en de VU MF. Wil je weten wat wij op het gebeid van onderwijshuisvesting en laboratoria voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met Gerbert Poppenk via gpoppenk@aestate.nl of 030 637 6377.

Los ook mijn vraagstuk op!

Header Artist Impression van Cepezed.