Nieuws / 4 juli 2018

Als onderdeel van de AEcademy is begin 2018 het Afstudeerlab opgezet. Hiermee wil Aestate studenten de kans bieden om zichzelf verder te ontwikkelen binnen het vakgebied. Door samen te sparren houden de studenten elkaar scherp om zo tot nieuwe en betere inzichten te komen. In deze update praten we u bij over de laatste ontwikkelingen, projecten en onderzoeken.

In februari zijn drie afstudeerders begonnen met hun afstudeeronderzoek op thema’s die voor Aestate relevant zijn. Deze week het onderzoek van Ester Baars uitgelicht.

Huisvesting als dienst

Als een organisatie met externe samenwerkingspartners moet of wil samenwerken kan dat op verschillende manieren. Steeds vaker spreekt men de ambitie uit om daarbij niet alleen de kale ruimte te verhuren, maar integrale oplossingen te vinden waarin ruimten, faciliteiten en zelfs werkplekken gedeeld worden. Implementatie van zo’n gezamenlijke ambitie is echter niet eenvoudig.

Ester:

“Voor mijn afstuderen heb ik onderzoek gedaan naar het aanbieden van huisvesting als integrale dienst door een eigenaar/gebruiker aan externe samenwerkingspartners. In dit geval is een eigenaar/gebruiker een organisatie, die vastgoed heeft ter ondersteuning van haar eigen primaire proces, dus geen belegger. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een universiteit, een zorginstelling, gemeenten of de rijksoverheid.

Voor dit onderzoek heb ik verschillende cases bestudeerd om te zien wat een organisatie wil bereiken met het aanbieden van de dienst. Maar ook waar aanbieders tegenaan lopen bij de uitwerking van het vooraf vastgestelde concept; wat moet je wel doen en wat absoluut niet? De cases bekeek ik vanuit verschillende perspectieven, zoals de vastgoedorganisatie, de facilitaire dienstverlener en degene die aanbieders en afnemers van de dienst met elkaar verbindt.

Door mensen vanuit verschillende functies te spreken is er een totaalbeeld gecreëerd over waarom ervoor gekozen wordt om huisvesting als integrale dienst aan te bieden en wat daarbij komt kijken. De uitkomsten van het onderzoek heb ik gebruikt bij het opstellen van kritische succesfactoren voor het aanbieden van huisvesting als integrale dienst door een eigenaar/gebruiker aan externe samenwerkingspartners.”

 

 


Aestate is een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van integrale verandering van organisatie, huisvesting, IT en facilitaire dienstverlening. We stellen ons elke keer de vraag: is er een andere manier om dit te doen? Zo blinken we uit in het oplossen van ingewikkelde puzzels bij veranderingsopgaven met een huisvestingsvraagstuk. We vallen op door het verbinden van mensen, inhoud en proces. We maken het onduidelijke duidelijk. Via deze aanpak blijven de oplossingen van Aestate uniek en proberen we het dagelijkse ‘leven’ voor mens en organisatie zo veel mogelijk te verbeteren.

Is uw interesse gewekt? Klik dan op het onderwerp waarvoor u een oplossing zoekt. Wij helpen u graag!

Huisvestingsadvies

Huisvestingsmanagement

Zorgvastgoed

Vastgoedadvies