Projectmanagement huisvesting

Renovatie- en nieuwbouwprojecten vragen om aandacht en sturing. Onze ontrafelexperts hebben veel ervaring met het projectmanagement en het aansturen van ontwerp- en projectteams. De projectmanager krijgt meestal de hoofdrol vanaf het opstellen van een Plan van Aanpak, waarbij we het doel, de ambities en de kaders in kwaliteit, tijd en budget vastleggen. Ook denken we hier al na over de gewenste aanbestedingsstrategie. Vrijwel parallel starten we het traject op voor het Specifiek Programma van Eisen.

Aestate / ontrafelexperts / projectmanagement huisvesting
Jackie de Vries Directeur / Senior adviseur
Jackie de Vries

Proces

Dit betekent in korte tijd veel informatie verzamelen om een volledig beeld te creëren. Vervolgens stellen we het ontwerpteam samen en sturen we de ontwerpende partijen aan, waarbij we continu het PvE als toetsingskader hanteren. Ondertussen kijken we naar de meest passende aanbestedingsstrategie voor uitvoering en bereiden we dat voor. Ook stemmen we waar nodig af met onderhuurders, met de gemeente over vergunningstrajecten, met interne experts over aanleg van een glasvezelkabel of denken we mee met een passend horecaconcept. In de uitvoeringsfase werken we het liefst samen met een praktische en kordate directievoerder die de dagelijkse afstemming met de aannemer verzorgt, zodat wij ons kunnen focussen op de aanstaande verhuizing en de sturing op hoofdlijnen.

Laat ons jouw huisvestingsadvies ontrafelen
Bezig met laden...
{{ stepID }} {{ getStepName(stepID) }}

Jouw verzoek is succesvol verzonden!

Hoeveel gebouwen omvat jouw vraagstuk?
Wat is de totale omvang van jouw gebouw(en) in vierkante meters?
Bevindt jouw organisatie zich in de publieke of private sector?(kies het meest passende antwoord)
Selecteer de sector die het beste past bij jouw organisatie.
Welke functie past het beste bij jouw vastgoed?
Uw antwoorden
- {{ answers['step' + i] }}

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Ervaren projectmanagers

Het Plan van Aanpak en het Programma van Eisen zijn dé toetsingskaders op inhoud en proces. Tijdens het gehele traject moeten verschillende elementen en partijen op elkaar worden aangesloten en dit ook blijven. Hierbij zijn continue monitoring en begeleiding van de processen en kwaliteit/inhoud belangrijk. Hoe ga je om met mogelijke aanpassingen door onverwachte omstandigheden, welke mate van flexibiliteit is mogelijk? Wie bewaakt het tijdspad en het financiële plaatje? De projectmanager weet het project in behapbare fases op te delen en dwingt de besluitvorming zó af dat het project gezond beheersbaar is. Aestate heeft jarenlange ervaring met het bewaken van processen, voor zowel grote bouwprojecten als kleinere ingrepen. Onze projectmanagers kunnen je vanuit diverse rollen begeleiden of adviseren. Zo zorgen wij ervoor dat niet alleen het ontwerp maar ook het proces voor de realisatie optimaal aansluit bij jouw organisatie en ambities.

Medewerkers Aestate bij Helix Utrecht

Risicodragend projectmanagement

Wil je het projectmanagement bij de ontwikkeling van vastgoed overdragen aan één partij? Aestate helpt je hierbij. Risicodragend projectmanagement bij ontwikkeling van vastgoed is een van onze services en bieden wij fixed price aan. Wij voeren regie over het proces van ontwerp tot oplevering. Hierdoor kunnen wij ons committeren aan het succes van jouw project. Naast het contracteren van onder andere architecten en aannemers bewaken wij de voortgang en zorgen we ervoor dat budgetten worden beheerd. Wij treden op als onafhankelijk adviseur. Maar ook als projectmanager brengen wij de verschillende uitvoerende partijen samen en kunnen wij als gedelegeerd opdrachtgever de vastgoedontwikkeling leiden. Omdat projecten vaak een aparte status hebben binnen de eigen vastgoedorganisatie, nemen wij jou hiermee werk uit handen. De vastgoedorganisatie kan zich, door inzet van één van onze projectmanagers, blijven richten op haar kerntaken, zoals het beheer van bestaand vastgoed.

Contact over projectmanagement

Ben je benieuwd hoe Aestate jou kan helpen met projectmanagement? Neem gerust contact met ons op via 030 – 637 63 77 of via een e-mail naar info@aestate.nl.

Direct contact openemen

Veelgestelde vragen

Wat is een Specifiek Programma van Eisen (PvE) en hoe wordt het gebruikt?

Een Specifiek Programma van Eisen is een document dat gedetailleerde eisen voor het project specificeert. Het wordt gebruikt als toetsingskader voor het ontwerpteam om ervoor te zorgen dat het eindresultaat voldoet aan de verwachtingen van de opdrachtgever.

Waarom projectmanagement van huisvesting uitbesteden?

Het uitbesteden van projectmanagement kan helpen om focus te behouden op de kerntaken van jouw organisatie, zoals het beheer van bestaand vastgoed, terwijl onze ontrafelexperts de complexiteit van de projectontwikkeling beheren.

Wat houdt risicodragend projectmanagement in?

Bij risicodragend projectmanagement nemen wij de regie over van ontwerp tot oplevering tegen een vaste prijs. Dit omvat het contracteren van partijen zoals architecten en aannemers en het bewaken van de voortgang en budgetten.
Een greep uit onze projecten
Wij ontrafelen voor: