Inrichtingsmanagement

Een aanwinst, het nieuwe in het oog springende gebouw op jullie campusterrein. Of de nieuwe vestiging van jouw organisatie. Maar hoe ga je deze vierkante meters indelen? Dat is een hele puzzel en ons specialisme. Aestate brengt aan de hand van alle werkprocessen, doelstellingen en vierkante meters jouw ruimtebehoefte in kaart en vult het, samen met jou, verder in.

Inrichtingsmanagement door Aestate
Tim van der Wal Medior adviseur
Tim van der Wal

Van ruimtenorm naar ruimtesoort

Hoe bepaal je het aantal klaslokalen uitgaande van een m² norm per leerling? Of het aantal benodigde labs, werkplaatsen en vergaderzalen? Vraagstukken waarbij we de totale omvang in m² omzetten naar het aantal ruimten. Werktijden en de mogelijkheden voor roosteren spelen hierbij een belangrijke rol. Net als de bezetting en afmetingen van de ruimten. Om hier inzicht in te krijgen, vertalen wij deze ruimtenorm naar ruimtesoorten: we geven de verschillende ruimten de juiste bestemming.

Neem direct contact met ons op voor vrijblijvend advies in inrichtingsmanagement of lees verder over onze werkwijze in het bepalen van uw ruimtebehoefte.

Laat ons jouw huisvestingsadvies ontrafelen
Bezig met laden...
{{ stepID }} {{ getStepName(stepID) }}

Jouw verzoek is succesvol verzonden!

Hoeveel gebouwen omvat jouw vraagstuk?
Wat is de totale omvang van jouw gebouw(en) in vierkante meters?
Bevindt jouw organisatie zich in de publieke of private sector?(kies het meest passende antwoord)
Selecteer de sector die het beste past bij jouw organisatie.
Welke functie past het beste bij jouw vastgoed?
Uw antwoorden
- {{ answers['step' + i] }}

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bepalen ruimtebehoefte

Inzicht in de ruimtebehoefte beantwoordt onder andere de volgende vragen:

  • Past jouw organisatie in een bepaald gebouw?
  • Wat zijn de ruimtelijke consequenties van het verruimen van bijvoorbeeld de openingstijden of het veranderen van de groepsgrootte?
  • Welke beleidskeuzes hebben de meeste impact op de ruimtevraag?

Dit vormt de input voor een huisvestingsplan of investeringsraming en is afhankelijk van het aantal gebruikers, soort activiteiten en hoe ‘ruim’ jouw organisatie gehuisvest wil zijn.

Daarnaast hebben alle ruimtesoorten zoals klaslokalen, werkplaatsen en laboratoria hun specifieke eigenschappen. Denk daarbij aan piekbelastingen en roostertijden in het onderwijs en speciale apparatuur in laboratoria en werkplaatsen. Ook deze aspecten nemen we mee in de behoeftebepaling.

Met welke beperkingen hebben we te maken?

Het onmogelijke mogelijk maken

Er komt dus nogal wat bij het maken van een realistische ruimtebehoefte kijken. Het vraagt om gedegen research en op tafel krijgen wat voor jou echt belangrijk is. Om een ruime blik die alles, wat in de processen speelt, meeneemt. Maar ook een kritische houding; is het haalbaar? Met welke beperkingen hebben we te maken? Op dat punt proberen wij dat wat onmogelijk lijkt, mogelijk te maken. We vragen onszelf steeds af of er nog een andere manier is om de puzzel op te lossen. Zo komen we tot de juiste oplossing voor jouw ruimtebehoefte.

Frisse kijk op jouw ruimtebehoefte

We zijn nieuwsgierig naar jouw plannen en denken graag met je mee. Dus heb je een inrichtingsexpert nodig met frisse kijk op jouw ruimtebehoefte, neem dan contact met ons op via 030 – 637 63 77 of via een e-mail naar info@aestate.nl

Veelgestelde vragen

Wat is inrichtingsmanagement?

Het in kaart brengen van ruimtebehoefte aan de hand van alle werkprocessen en doelstellingen van jouw organisatie en het aantal vierkante meters van het gebouw waarin jouw organisatie gehuisvest is.
Een greep uit onze projecten
Wij ontrafelen voor: