Een aanwinst, het nieuwe in het oog springende gebouw op jullie campusterrein. Of de nieuwe vestiging van uw organisatie. Maar hoe gaat u deze vierkante meters indelen? Dat is een hele puzzel. En ons specialisme. Aestate brengt aan de hand van alle werkprocessen, doelstellingen en vierkante meters uw ruimtebehoefte in kaart en vult het, samen met u, verder in.

Hoe bepaal ik het aantal klaslokalen uitgaande van een m² norm per leerling? Of het aantal benodigde labs, werkplaatsen en vergaderzalen? Vraagstukken waarbij we de totale omvang in m² omzetten naar het aantal ruimten. Werktijden en de mogelijkheden voor roosteren spelen hierbij een belangrijke rol. Net als de bezetting en afmetingen van de ruimtes. Om hier inzicht in te krijgen, vertalen wij deze ruimtenorm naar ruimtesoorten: we geven de verschillende ruimten de juiste bestemming.

Neem direct contact met ons op voor vrijblijvend advies in inrichtingsmanagement of lees verder over onze werkwijze in het bepalen van uw ruimtebehoefte.

Onze specialist:

Yvonne Janse

Adviseur

030 - 637 63 77

Specialist Yvonne Janse

Laat ons uw huisvestingsvraag ontrafelen!

Selecteer onderstaand uw vraagstuk

Bezig met laden...
Stap {{ i }} Stap {{ i }}
Huisvestingsvraagstuk - Stap 1 Huisvestingsvraagstuk - Stap 2 Huisvestingsvraagstuk - Stap 3 Huisvestingsvraagstuk - Stap 4 Huisvestingsvraagstuk - Stap 4 Huisvestingsvraagstuk - Stap 5 Huisvestingsvraagstuk - Stap 6 Huisvestingsvraagstuk - Stap verzonden

Hoeveel gebouwen omvat uw vraagstuk?

Wat is de totale omvang van uw gebouw(en) in vierkante meters?

Bevindt uw organisatie zich in de publieke of private sector? (kies het meest passende antwoord)

Selecteer de sector die het beste past bij uw organisatie.

Welke functie past het beste bij uw vastgoed?

Wanneer u uw gegevens achterlaat, dan zal één van onze huisvestingsspecialisten zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Stap {{ i }}
- {{ answers['step' + i] }}

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Uw verzoek is succesvol verzonden!

Bepalen ruimtebehoefte

Inzicht in de ruimtebehoefte beantwoordt onder andere de volgende vragen:

  • Past uw organisatie in een bepaald gebouw?
  • Wat zijn de ruimtelijke consequenties van het verruimen van bijvoorbeeld de openingstijden of het veranderen van de groepsgrootte?
  • Welke beleidskeuzes hebben de meeste impact op de ruimtevraag?

Dit vormt de input voor een huisvestingsplan of investeringsraming en is afhankelijk van het aantal gebruikers, soort activiteiten en hoe 'ruim' uw organisatie gehuisvest wil zijn.

Daarnaast hebben alle ruimtesoorten zoals klaslokalen, werkplaatsen en laboratoria hun specifieke eigenschappen. Denk daarbij aan piekbelastingen en roostertijden in het onderwijs en speciale apparatuur in laboratoria en werkplaatsen. Ook deze aspecten nemen we mee in de behoeftebepaling.

Het onmogelijke mogelijk maken

Er komt dus nogal wat bij het maken van een realistische ruimtebehoefte kijken. Het vraagt om gedegen research en op tafel krijgen wat voor u echt belangrijk is. Om een ruime blik, die alles wat in de processen speelt, meeneemt. Maar ook een kritische houding; is het haalbaar? Met welke beperkingen hebben we te maken? Op dat punt proberen wij dat wat onmogelijk lijkt, mogelijk te maken. We vragen onszelf steeds af of er nog een andere manier is om de puzzel op te lossen. Zo komen we tot de juiste oplossing voor uw ruimtebehoefte.

Frisse kijk op uw ruimtebehoefte

We zijn nieuwsgierig naar uw plannen en denken graag met u mee. Dus heeft u een inrichtingsexpert nodig met frisse kijk op uw ruimtebehoefte, neem dan contact met ons op via 030 - 637 63 77 of via een e-mail naar info@aestate.nl

Onze specialist:

Yvonne Janse

Adviseur

030 - 637 63 77

Specialist Yvonne Janse

Inrichtingsmanagement projecten