Nieuws / 30 november 2015

Onlangs verzorgde Aestate de aftrap van de BOSS Business Tour. Dit is een initiatief van BOSS, de studievereniging van de opleiding Managment in the Built Environment (voorheen RE&H) van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. In deze tour maken studenten kennis met enkele toonaangevende bedrijven.

We hebben de in totaal 30 studenten uitgedaagd met twee cases: het opstellen van een strategisch huisvestingsplan voor een universiteit en het maken van een programma voor een onderwijsgebouw. Hierbij kwamen alle vragen en hobbels uit de praktijk naar voren. Welk campusmodel is toekomstbestendig? Hoe ga je om met nieuwe bestuurlijke inzichten en tegenstrijdige wensen? Hoe ziet het onderwijs van de toekomst eruit en wat betekent dit voor de huisvesting ervan?

Met dergelijke vragen hebben we elkaar weten te inspireren: de studenten hebben kennis gemaakt met het werkveld van Aestate, en Aestate heeft geleerd van de ideeën van de studenten. Een mooie wisselwerking.

De ochtend is afgesloten met een lunch, waarna de studenten hun tour vervolgden. Wij kijken terug op een leuke ochtend, waarbij wij de studenten hebben mogen inspireren en de studenten ons hebben verrast met verfrissende inzichten.