Nieuws / 28 juni 2016

Het boek ‘Vastgoedexploitatie’ is op woensdag 8 juni jl. feestelijk gelanceerd op de PROVADA. Dit boek is een initiatief van Mariëlle Wieman, directeur van NeVaP en Maarten Vermeulen, Managing Director van RICS Europe, Russia & CIS. Pity Jongens en Jackie de Vries hebben het hoofdstuk over ‘onderwijsvastgoed’ voor hun rekening genomen!

Studieboek

‘Vastgoedexploitatie’ is de volledig geactualiseerde versie van ‘Handboek Vastgoedmanagement’ (Noordhoff Uitgevers, 2010). ‘Vastgoedexploitatie’ wordt, net als ‘Handboek Vastgoedmanagement’, verplichte literatuur aan hogescholen en universiteiten.

Aanbevelingen

Het boek wordt van harte aanbevolen door de brancheorganisaties Aedes, IVBN, Vastgoed Belang en VGM NL alsmede door het Landelijk Opleidingsoverleg Vastgoed & Makelaardij en diverse Facility Management opleidingen.

Compleet overzicht

‘Vastgoedexploitatie’ biedt een compleet overzicht van het vakgebied vastgoedexploitatie. De rode draad door het boek wordt gevormd door het acquisitie-, het exploitatie- en het dispositieproces. Daarbij wordt onder andere de rol van de vastgoedmanagement organisatie (VMO) beschreven. Ook de exploitatie van specifieke vastgoedcategorieën komen aan bod, zoals bijvoorbeeld zorgvastgoed, parkeergarages en logistiek vastgoed.

Nieuwe hoofdstukken

Nieuwe hoofdstukken ten opzichte van ‘Handboek Vastgoedmanagement’ zijn onder andere: internationale wet- en regelgeving, veiligheid, leegstand en transformatie, gastvrijheid, leegstandbeheer, studentenhuisvesting, onderwijsvastgoed en hotelvastgoed.

Hoofd- en eindredactie en auteurs

‘Vastgoedexploitatie’ is geschreven door gerenommeerde senior vastgoedprofessionals, voornamelijk leden van NeVaP en/of RICS. De hoofd- en eindredactie bestaat, net als bij ‘Handboek Vastgoedmanagement’, uit Maarten Vermeulen, Managing Director van RICS Europe, Russia & CIS en Mariëlle Wieman, directeur van NeVaP.

Voor de redactie:

Voor meer informatie over het boek ‘Vastgoedexploitatie’ kunt u contact opnemen met

Mariëlle Wieman via: 06-15828212 of m.wieman@nevap.nl of Maarten Vermeulen via: 06-29578672 of mvermeulen@rics.org

Het boek is te bestellen via onderstaande link:

http://ho.noordhoff.nl/boek/vastgoedexploitatie

Personen, die geen docent zijn, kunnen het boek o.a. bestellen via Bol.com en Managementboek.nl: https://www.bol.com/nl/p/vastgoedexploitatie/9200000048440906/ en

https://www.managementboek.nl/boek/9789001832629/vastgoedexploitatie-maarten-vermeulen vanaf 1 juli a.s.