Nieuws / 8 maart 2021

Thuiswerken, iets wat voor sommige organisaties niet mogelijk leek of nog geen optie was, heeft als gevolg van Corona ineens een vlucht genomen. We doen massaal ervaring op met thuiswerken. Welke invloed heeft die ervaring op de toekomst? Veel medewerkers ervaren, naast nadelen ook voordelen van thuiswerken en geven aan ook in de toekomst meer thuis te willen werken. Wat wordt de balans tussen werken op kantoor en werken thuis?

De balans tussen thuiswerken en op kantoor

Organisaties en medewerkers hebben het thuiswerken ontdekt. Je weet nu wat goed voor jou werkt en wat er minder goed werkt. Dit zorgt ervoor dat er bewuste keuzes gemaakt gaan worden. Ga je voor dat ene uurtje overleg nog fysiek op bezoek, of stel je jezelf de vraag hoe je dit digitaal kan organiseren?

Thuiswerken is voor de een succesvoller dan voor de ander. Bij de een zit dat in een goede werkplek en voor de ander in een rustige omgeving. De reden om thuis te werken dan wel op kantoor te willen zijn, verschilt ook heel erg. Als leidinggevende is het belangrijk om te sturen op de balans tussen thuiswerken en op kantoor. Ook hierin is er niet sprake van één oplossing.

“Als medewerker sta je zelf aan de basis van het werkgeluk”

Voor de werknemer zit de bijdrage in het succesvol thuiswerken vooral in het kritisch omgaan met de eigen keuze en verantwoordelijkheid die je hebt. Dit gaat om het bewust kiezen wanneer thuiswerken een goed middel is om het werk te doen, het zorgen dat je een goede werkplek hebt en dat je voldoende beweegt tussen de werkzaamheden door. En dat je zorgt dat je toewerkt naar een bepaald doel op een dag en hier voldoening uithaalt. Kortom, geef bewust invulling aan de werk-privé balans.

Hoe je om gaat met het werken in de thuisomgeving, naast de kantooromgeving waar je aan gewend was? Deze whitepaper geeft tips en tricks over hoe om te gaan met het structureel thuiswerken

Whitepaper aanvragen

Of kijk op onze Aecademy pagina voor meer content.


    Los ook mijn vraagstuk op!