Na haar bouwkunde opleiding aan de Technische Universiteit van Delft (TU) begon Sacha met haar carrière als architect. Na het ontwerpen van diverse woning- en stedenbouwkundige projecten realiseerde ze zich echter dat ze 'dichter bij' de gebruiker wilde werken. Want voor wie maak je dan dat ontwerp? Wat heeft een gebruiker nu echt nodig en waarom?

Aangezien ze altijd al een passie voor interieur had, begon Sacha haar eigen interieur- en projectmanagementbureau. Voor diverse opdrachtgevers in de zakelijke markt en zorg begeleidde ze huisvestingsprojecten in de rol van adviseur, interieurontwerper en/of projectmanager. In de loop van de tijd verschoof Sacha's interesse steeds meer naar de voor- en zachte kant van huisvestingsvraagstukken.

De afgelopen jaren heeft Sacha een langlopende opdracht gehad als assetmanager bij de Nationale Politie. Daar is haar belangstelling voor strategisch advies ontstaan; waar liggen de ambities van een organisatie op lange(re) termijn en hoe laat je de werkomgeving nu en in de toekomst zo goed mogelijk aansluiten bij de werkprocessen en identiteit van de organisatie?

Een nieuwe uitdaging

Na drie jaar als ZZP'er bij de politie wilde Sacha graag verder groeien op het gebied van strategisch advies. Bovendien wilde ze graag onderdeel worden van een professioneel team waarin ze kan samenwerken, ontwikkelen, leidinggeven en coachen. Via de Politie is ze in contact gekomen met Aestate en na een aantal gesprekken maakte ze de overstap.

Bij Aestate is Sacha als senior adviseur samen met collega's werkzaam voor diverse opdrachtgevers. Haar professionele ambitie is het creëren van 'happy (work)places'. Ze is overtuigd dat een goede en prettige huisvesting bijdraagt aan het werkgeluk van mensen.

Sacha combineert in haar projecten haar analytische en creatieve skills. Ze kan goed luisteren, stelt graag de vraag achter de vraag én is altijd zeer gedreven om tot een haalbare, functionele oplossing te komen. Haar ervaring op het gebied van interieurontwerp en werken voor commerciële opdrachtgevers is een mooie aanvulling op het team van Aestate.

"Aestate verbindt de zachte en harde kant in projecten; alleen samen leveren deze het gewenste resultaat op. We zorgen ervoor dat besluiten op het juiste moment worden genomen en wensen vertaald worden naar tastbare resultaten. Dit alles met een open-minded mentaliteit en focus op groeien en leren."

Passie voor ontrafelen

Sacha houdt van huisvestingsprojecten door de vele facetten die daar bij komen kijken. "Voor een succesvol huisvestingsproject heb je zoveel meer nodig dan een aanpassing aan de fysieke (werk)omgeving. Het gaat over organisaties, mensen, omgevingen, voorzieningen, emoties. Ik hou van het ontrafelen van de vraag en geniet ervan om hier creatieve oplossingen voor te vinden!"

Nieuws

Welkom Sacha!

Sacha Donia-Buck - 17 februari 2023
Sacha_ut_aestate copy

Mijn specialisaties

/ Huisvestingsconcepten
/ Overheid

Mijn projecten