Nieuws / 17 februari 2023

We zijn een ontrafelexpert rijker! Deze maand is Sacha Donia-Buck bij ons gestart als senior adviseur en ze vormt een mooie toevoeging aan het team van Aestate. Hierbij een kleine voorstelronde om haar wat beter te leren kennen.

Welk pad heeft Sacha bewandeld voor Aestate?

Na haar bouwkunde opleiding aan de Technische Universiteit van Delft (TU) begon Sacha met haar carrière als architect. Na het ontwerpen van diverse woning- en stedenbouwkundige projecten realiseerde ze zich echter dat ze ‘dichter bij’ de gebruiker wilde werken.

Aangezien ze altijd al een passie voor interieur had, begon Sacha haar eigen interieur- en projectmanagementbureau. Voor diverse opdrachtgevers in de zakelijke markt en zorg begeleidde ze huisvestingsprojecten in de rol van adviseur, interieurontwerper en/of projectmanager. In de loop van de tijd verschoof Sacha’s interesse steeds meer naar de voor- en zachte kant van huisvestingsvraagstukken.  

Een nieuwe uitdaging

De afgelopen jaren heeft Sacha een langlopende opdracht gehad als assetmanager bij de Nationale Politie. Daar is haar belangstelling voor strategisch advies ontstaan. Na drie jaar als ZZP’er bij de politie wilde Sacha graag verder groeien op het gebied van strategisch advies. Bovendien wilde ze graag onderdeel worden van een professioneel team waarin ze kan samenwerken, ontwikkelen, leidinggeven en coachen. Vandaar ook de overstap naar Aestate.

Sacha’s professionele ambitie is het creëren van ‘happy (work)places’. Ze is overtuigd dat een goede en prettige huisvesting bijdraagt aan het werkgeluk van mensen.  

Sacha houdt van huisvestingsprojecten door de vele facetten die daar bij komen kijken. “Voor een succesvol huisvestingsproject heb je zoveel meer nodig dan een aanpassing aan de fysieke (werk)omgeving. Het gaat over organisaties, mensen, omgevingen, voorzieningen, emoties. Ik hou van het ontrafelen van de vraag en geniet ervan om hier creatieve oplossingen voor te vinden!”