Tal van begrippen zijn gerelateerd aan de duurzaamheid van je gebouw, wat allemaal samen komt in ons duurzaamheidsadvies. Denk aan energielabels, certificeringen, zonnepanelen, WKO-installaties. Maar wanneer ben je nou eigenlijk duurzaam bezig? Aestate helpt je graag bij het formuleren van jouw duurzaamheidsambities, het opstellen van een duurzaamheidsplan en ingrepen. Door middel van ons stappenplan helpen we je met het vaststellen van de impact van jouw huisvesting op het milieu. Zo komen we tot een gedegen duurzaamheidsadvies.

Stel je gebouw is energieneutraal, maar ondertussen maar voor 60% bezet. Of niet bereikbaar met het openbaar vervoer. In hoeverre telt dit mee in je mate van duurzaamheid? Hier is geen eenduidig antwoord op. Door het gebruik van grond en grondstoffen is het realiseren van een gebouw in principe niet duurzaam. Het is echter wel mogelijk om de negatieve impact op het milieu te beperken. Wij slaan graag de handen in een om jouw duurzame huisvesting te realiseren.

Onze specialist:

Daniël Koningen

Directeur / Senior adviseur

030 - 637 63 77

Daniel Koningen

Laat ons jouw huisvestingsadvies ontrafelen!

Selecteer onderstaand jouw vraagstuk

Bezig met laden...
Stap {{ i }} Stap {{ i }}
Huisvestingsvraagstuk - Stap 1 Huisvestingsvraagstuk - Stap 2 Huisvestingsvraagstuk - Stap 3 Huisvestingsvraagstuk - Stap 4 Huisvestingsvraagstuk - Stap 4 Huisvestingsvraagstuk - Stap 5 Huisvestingsvraagstuk - Stap 6 Huisvestingsvraagstuk - Stap verzonden

Hoeveel gebouwen omvat jouw vraagstuk?

Wat is de totale omvang van jouw gebouw(en) in vierkante meters?

Bevindt jouw organisatie zich in de publieke of private sector?(kies het meest passende antwoord)

Selecteer de sector die het beste past bij jouw organisatie.

Welke functie past het beste bij jouw vastgoed?

Wanneer je jouw gegevens achterlaat, dan zal één van onze huisvestingsspecialisten zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Stap {{ i }}
- {{ answers['step' + i] }}

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Jouw verzoek is succesvol verzonden!

Visie op duurzaamheid

Duurzaamheid staat in verbinding met de werkprocessen en activiteiten van de gehele organisatie. Bij het formuleren van de duurzaamheidsvisie moet hier dan ook rekening mee worden gehouden. Maar hoe komt een duurzaamheidsvisie tot stand? En wat versta jij onder duurzaamheid? Het hebben van een visie is de eerste stap. De volgende stap is om deze te vertalen naar concrete doelstellingen.

Met betrekking tot vastgoed zijn er verschillende mogelijkheden om prestaties meetbaar te maken. Zoals CO2-reductie of klimaatneutraliteit. Verschillende beoordelingsmethoden en certificeringen zijn LEED, GPR en BREEAM. Echter geven deze certificeringen geen inzicht in de gevolgen van jouw duurzaamheidsdoelstellingen. Aestate helpt je met het inzichtelijk maken van de concrete gevolgen, zodat jij je gestelde doelen kan behalen.

Duurzaam gedurende de hele levensloop

Het thema duurzaamheid blijft gedurende de hele levensduur van de huisvesting een belangrijk thema. Al tijdens het ontwerp en de bouw kan duurzaamheid gestimuleerd worden. Bijvoorbeeld door het stellen van criteria met betrekking tot ervaring en certificering in duurzaamheid. Door nu te investeren in duurzame oplossingen, zoals klimaat adaptief bouwen, zorg je ervoor dat je ook in de toekomst duurzaam blijft. Door klimaatbestendige huisvesting te realiseren zal er minder schadeherstel zijn.

Duurzaamheid gaat door tot in het alledaags gebruik van de werkomgeving. Een voorbeeld hiervan is een circulaire werkplek. Het gebruik van circulair en modulair materiaal, maakt het makkelijker om te voorzien in de behoeften van gebruikers. Nu en in de toekomst. Ook is het in eigendom hebben van meubilair niet meer nodig. Er zijn verschillende diensten die je een circulaire werkplek kunnen leveren. De adviseurs van Aestate staan je bij in de mogelijkheden en keuzes die komen kijken bij het inrichten van jouw circulaire kantoor.

Duurzaam

Meer weten?

Wij staan je graag bij tijdens het verduurzamen van jouw huisvesting. Wil je meer weten over hoe wij dit aanpakken? Neem dan contact met ons op via 030 – 637 63 77 of via een e-mail naar info@aestate.nl.

Onze specialist:

Daniël Koningen

Directeur / Senior adviseur

030 - 637 63 77

Daniel Koningen

Duurzaamheidsadvies projecten