Nieuws / 16 november 2020

Eind 2019 is het mooie Universiteitsgebouw aan de Boelelaan opgeleverd. Aestate heeft de eer om van dit bruisende, gastvrije hart van de campus kwartiermaker te mogen zijn. Helaas komt deze functie van het gebouw nog niet helemaal tot zijn recht door de corona-situatie, maar gelukkig hebben velen al wel het gevoel van trots.  

Wat een bruisende, gastvrije campus moest zijn, is nu een nog vrij stille campus. “We konden daarna niet meer het volle potentieel uit het gebouw halen.” Door corona bruist de bétafaculteit nog niet. Begin 2020 konden alle gebruikers wennen aan het gebouw en de nieuwe werkplekken, maar sinds mei kan 20% van de gebruikers aanwezig zijn en van het gebouw gebruikmaken. 

Culturele bijdrage

Ondertussen kunnen de gebruikers uitkijken naar een periode waarin zij wel weer het volle potentieel uit het gebouw kunnen gaan halen. Het nieuwe universiteitsgebouw heeft namelijk genoeg te bieden. Zo voldoet het aan de hoogste duurzaamheidseisen en beschikt het over alles om een aangenaam onderkomen te bieden aan studenten, docenten, medewerkers, onderzoekers en bezoekers. Ook gaat het nieuwe universiteitsgebouw in cultureel opzicht een belangrijke rol spelen. Naast dat het gebouw is om te werken of studeren, zullen er ook films en theatervoorstellingen worden gehouden in dezelfde zalen als waar de colleges overdag gegeven worden en komen er restaurants, cafés en exposities.

Hiermee draagt de VU bij aan een levendige Zuidas. De realisatie van het gebouw maakt deel uit van een veel grotere ontwikkeling. “‘Samen met onder andere de gemeente en het Amsterdam UMC bouwen we in dit gedeelte van Zuidas aan een ‘innovation district’. Een mix van ondernemers, onderzoekers, artsen, juristen, studenten, (data) wetenschappers en bewoners, die dit gebied samen een unieke sfeer geven. De innovaties waaraan de VU, het Amsterdam UMC en Zuidas hier ruimte geven zijn van lokale, regionale, landelijke en zelfs internationale maatschappelijke betekenis.” 

Voor het hele artikel zie de zuidas website.

Ook een huisvestingsvraag?

Neem voor meer informatie over deze huisvestingsopgave of vrijblijvend advies contact op met Daniël Koningen via telefoonnummer 030 – 637 63 77 of via een e-mail naar dkoningen@aestate.nl

Los ook mijn vraagstuk op!