Nieuws / 7 juni 2021

Voor het project Eread zijn wij druk bezig om de werkprocessen van alle afdelingen in de onderzoekstoren van het Erasmus MC in kaart te brengen: we interviewen onderzoekers, nemen enquêtes af en bezoeken alle labs.

Database

Al deze data verzamelen we in een database, die gedurende alle fases van het renovatie-project ingezet gaat worden. Zo kunnen we eenvoudig in beeld brengen waar de inhoudelijke samenwerkingen zitten, wie apparatuur of faciliteiten deelt en waar de specials zitten.

Na deze fase van informatie verzamelen gaan we richting het programma van eisen, met daarin ook een schuifplan dat niet alleen rekening met de randvoorwaarden van planning en beschikbare interim ruimte houdt, maar ook oog heeft voor inhoudelijke samenwerking en het delen van voorzieningen.

Een krachtig instrument om zo’n complexe puzzel overzichtelijk te maken is een duplosessie, waarin vraag en aanbod door de tijd goed in beeld te brengen zijn. Van deze duplo sessie hebben wij een timelapse gemaakt. Hier kan je zien hoe zo een duplo dag eruit ziet!

Los ook mijn vraagstuk op!

Duplo sessie