Nieuws / 5 februari 2020

De Vrije Universiteit Amsterdam heeft het Nieuwe Universiteitsgebouw in gebruik genomen! In dit gebouw komen onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven samen.

Studenten en medewerkers van met name de bèta-wetenschappen gaan hier werken en onderzoek doen. Het atrium op de begane grond wordt een levendige plek waar plaats is voor horecagelegenheden en andere voorzieningen zoals winkels.

In het gebouw is veel aandacht voor dubbel-gebruik van ruimtes. Zo worden de onderwijsruimtes straks in de avonden en weekend ook gebruikt door de Cultuurpartners Rialto en Griffioen voor theater- en filmvoorstellingen.

Deze week zijn de onderwijsruimtes in gebruik genomen: meer dan 2000 studenten en docenten kunnen dagelijks terecht voor colleges en werkgroepen in een duurzame en innovatieve omgeving.

Sinds 2012 is Aestate intensief betrokken bij het ontwerp en de realisatie van de verschillende (dubbel)functies in het Nieuwe Universiteitsgebouw (NU).

Meer Weten?

Wil je weten hoe wij dit project hebben aangepakt? Of ben je nieuwsgierig geworden naar wat Aestate voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Daniël Koningen via 030 – 637 63 77 of via dkoningen@aestate.nl