Nieuws / 27 juni 2023

Onlangs hebben onze ontrafelexperts een site visit gebracht aan het Spuigebouw in Den Haag, waar de Technische Universiteit Delft (TU Delft) vanaf 2025 ook haar intrek zal nemen. Het gebouw, gelegen in het voormalige Hudson’s Bay-gebouw met prachtig uitzicht op de Tweede Kamer, biedt ruimte aan verschillende onderwijsinstellingen en zal dienen als een gedeelde locatie voor onderwijs, onderzoek en samenwerking.  

Als huisvestingsadviseurs zijn onze ontrafelexperts nauw betrokken bij het ontwikkelen van een toekomstbestendig concept voor de verdieping van de TU Delft. Ze gaan hierbij uit van de inhoudelijke ambities van de TU Delft voor de locatie in Den Haag. Het doel is om een bruisende, innovatieve en functionele ruimte te creëren die optimaal aansluit bij de visie en eisen van de universiteit. En die zo bijdraagt aan het verbinden van de werelden van engineering en van politiek en beleid.  

Gedeelde functie van het gebouw

Naast de TU Delft zullen ook de Universiteit Leiden, de Universiteiten van NL en de Open Universiteit gebruikmaken van het Spuigebouw. Deze instellingen zullen ook ruimten en faciliteiten delen om een vruchtbare academische omgeving te creëren. De TU Delft zal haar intrek nemen op de vierde verdieping van het gebouw.   

De ontrafelexperts van Aestate leveren met de uitwerking van een integrale en gedragen visie een bijdrage aan een doordacht en toekomstbestendig ontwerp dat voldoet aan de unieke behoeften van de universiteit en bijdraagt aan een stimulerende leer- en werkomgeving.