Nieuws / 30 september 2020

Onze ontrafelexpert Lars Wolfkamp is volop bezig in zijn rol als interim asset manager voor de Gemeente Utrecht. Aestate is in 2019 gestart met het voortzetten van het portefeuillemanagement van de Utrechtse Vastgoedorganisatie (UVO). Maar, hoe ziet zijn rol als asset manager er eigenlijk uit?

Het cultuurniveau

Projecten opstarten en begeleiden, contracten opstellen, exploitatieovereenkomsten maken en huurovereenkomsten afsluiten, dit zijn veel voorkomende werkzaamheden waar Lars als interim asset manager binnen de Gemeente Utrecht mee bezig is. “Ik ben verantwoordelijk voor drie panden, namelijk: De Domtoren, Berlijnplein en het Domplein en heb vooral contact met huurders en de interne politieke organisatie, zowel ambtelijk als bestuurlijk. Binnen het project Berlijnplein wordt er een culturele voorziening gebouwd. Als asset manager is het mijn taak de vastgoedorganisatie te informeren over wat het plan is, wat komen gaat en wat de risico’s zijn. Ik lever vooral input; ik informeer hen over wat er speelt.”

Het gezamenlijke doel is om het vastgoed zo goed mogelijk in te zetten. Niet anders dan anders, zou je denken? Maar, dit is niet het bijzondere aan deze rol. “Wat mijn rol zo speciaal maakt is dat deze panden gemeentelijk, ofwel maatschappelijk vastgoed zijn. Dit maatschappelijke vastgoed hebben wij om doelen te bereiken, waarin in het bijzonder: het verhogen van het cultuurniveau in Utrecht. Hier probeer ik te allen tijde zoveel mogelijk aan bij te dragen door te zorgen dat het vastgoed het nu geldende beleid ondersteunt. Dat is het continue doel, nu en in de toekomst.”

Meer informatie

Lees meer over ons project bij de gemeente Utrecht op de pagina projecten of neem voor informatie over huisvestingsadvies contact op met onze adviseur Lars Wolfkamp via 030 – 637 63 77 of lwolfkamp@aestate.nl

Neem contact op