Nieuws / 6 februari 2020

Een kenniscafé over: ‘Circulaire gebiedsontwikkelingen in de praktijk’, onze ontrafelexpert Lars Wolfkamp was er vanmiddag bij. Een samenwerking tussen ingenieursbureau BOOT en stichting Insert heeft inzicht gegeven in de kansen die een circulaire ontwikkeling biedt.

Circulair bouwen is een vorm van duurzaam bouwen, waarbij geen afval wordt geproduceerd: producten die nu gebruikt worden, dienen in de toekomst zoveel mogelijk hoogwaardig te kunnen worden hergebruikt als grondstoffen. Natuurlijk vraagt deze vorm van bouwen om een andere aanpak. Hoe ga je om met materialen als je circulair sloopt? Hoe verwerk je hergebruikte materialen in je ontwerp voor een nieuwbouw? En hoe richt je je ontwerpproces in zodat alle betrokken partijen zo goed mogelijk samenwerken?

 Lars Wolfkamp: “Circulariteit is een ontzettend interessant onderwerp en is nog volop in ontwikkeling. Zeker een kans die wij met Aestate/Ontrafelexperts willen aangrijpen.”

Aestate is actief betrokken bij diverse vraagstukken bij gemeentes en bedrijven op het thema duurzaamheid en denkt graag mee in het bereiken van jouw duurzaamheidsambities. Neem contact op met Lars of één van onze adviseurs via 030-637 63 77 of via e-mail naar info@aestate.nl