Al sinds de derde klas van het VWO heeft Jetske interesse in architectuur. Om deze reden is zij direct nadat zij haar VWO had afgerond de bachelor Bouwkunde gaan volgen. Deze opleiding is zij gaan volgen aan de Technische Universiteit Delft omdat de combinatie van techniek en creativiteit haar aanspreekt. Tijdens de bachelor kreeg zij steeds meer interesse voor het gebruikersperspectief. “Ik vind het creëren van een leefomgeving die het dagelijkse leven van mensen verbetert belangrijk. Dit kwam naar voren tijdens diverse ontwerpvakken en leidde ook tot mijn interesse in de (omgevings)psychology. In mijn derde jaar heb ik daarom de minor Psychology in Society aan de Rijksuniversiteit Groningen gevolgd.”

Na het afronden van de bachelor Bouwkunde is Jetske  de master Architecture, Urbanism and Building Sciences, track Management in the Built Environment, gaan volgen aan de Technische Universiteit Delft. “Deze master(track) heb ik gekozen vanwege de focus op zowel het proces als ontwerp. De focus op ontwerp gebaseerde en multidisciplinaire oplossingen spreekt mij aan. Op dit moment zit ik in de laatste fase van mijn opleiding waarin ik een onderzoek uitvoer. Dit onderzoek gaat over de relatie tussen de werkomgeving en de fysieke activiteit van werknemers. Meer specifiek de relatie tussen de indeling van ruimtes in de kantooromgeving (gebouw en buitenruimte) en het aantal gezette stappen van werknemers.”

Kennis maken met de praktijk

Toen ze begon aan haar afstudeerfase, wist Jetske meteen dat ze dit wilde combineren met een stage om naast haar onderzoek, ook kennis te maken met de praktijk. "Gezien de kennismaking met Aestate in 2018 tijdens de Real Estate Career Day (RECD) die mij zeer enthousiast heeft gemaakt, leek het mij leuk om hier aan de slag te gaan als afstudeer stagiair. Aangezien ik in februari al gestart was met het schrijven van een onderzoeksvoorstel, was het belangrijk dat er een match is tussen het onderwerp voor mijn afstudeeronderzoek en het afstudeerbedrijf. Dit was gelukkig het geval. Sterker nog, gezien mijn afstudeeronderzoek ook de fysieke activiteit effecten van thuiswerken behandeld, had ik interesse in het onderzoek “We Werken Thuis" waarin de positieve en negatieve kanten van thuiswerken worden onderzocht. Hierin werken onder andere Aestate en de Technische Universiteit Delft samen. Gezien mijn onderzoeksvoorstel al succesvol afgerond is, focus ik mij de komende periode bij Aestate op de uitvoering van het onderzoek.”

Daarnaast wil Jetske graag kennis maken met de praktijk. “Ik wil de opgedane kennis tijdens de studie leren toepassen in de praktijk. Aangezien ik een brede interesse heb, wil ik op basis van praktijk ervaring ontdekken wat mijn specifieke interesses, sterkte en zwakte punten zijn. Binnen deze interesses wil ik mij gaan ontwikkelen. Deze kans krijg ik nu tijdens deze afstudeerstage. Aestate is een dynamische kennis- en leeromgeving en heeft ook academische ervaring in huis. De Focus van Aestate op het verbeteren van werk-, leer en leefomgeving spreekt mij zeer aan. Werken in diverse teams maakt voor mij het plaatje af.”

Bouwadvies | Aestate

Mijn specialisaties

 

Projecten