Al sinds de derde klas van het VWO heeft Jetske interesse in architectuur. Daarom is zij direct nadat zij haar VWO had afgerond de bachelor Bouwkunde gestart. Omdat de combinatie techniek en creativiteit haar aanspreekt is zij deze opleiding gaan volgen aan de Technische Universiteit van Delft. Tijdens de bachelor kreeg zij steeds meer interesse voor het gebruikersperspectief. “Ik vind het creëren van een leefomgeving die het dagelijkse leven van mensen verbetert belangrijk. In mijn derde jaar heb ik daarom de minor Psychology in Society aan de Rijksuniversiteit Groningen gevolgd.” Na het afronden van de bachelor Bouwkunde is Jetske de master Architecture, Urbanism and Building Sciences, track Management in the Built Environment, gaan volgen aan de Technische Universiteit Delft. “Deze mastertrack heb ik gekozen vanwege de focus op zowel het proces als ontwerp. De focus op ontwerp gebaseerde en multidisciplinaire oplossingen spreekt mij aan.”

Afstuderen bij Aestate

Toen ze begon aan haar afstudeerfase, wist Jetske meteen dat ze dit wilde combineren met een stage om naast haar onderzoek ook kennis te maken met de praktijk. "De kennismaking met Aestate in 2018 tijdens de Real Estate Career Day (RECD) heeft mij zeer enthousiast gemaakt, daarom leek het mij leuk om hier aan de slag te gaan als afstudeer stagiair. Aangezien ik voordat ik bij Aestate begon al gestart was met het schrijven van een onderzoeksvoorstel, was het belangrijk dat er een match was tussen het onderwerp van mijn afstudeeronderzoek en het afstudeerbedrijf. Dit was gelukkig het geval. Sterker nog, omdat mijn afstudeeronderzoek ook het effect van fysieke activiteit bij thuiswerken behandelt, had ik interesse in het onderzoek “We Werken Thuis". In dit onderzoek worden de positieve en negatieve kanten van thuiswerken onderzocht en werken onder andere Aestate en de Technische Universiteit Delft samen.” Jetske is na het behalen van haar diploma gestart als trainee bij Aestate. Inmiddels is zij doorgegroeid naar medior adviseur.

Variatie maakt uitdaging!

Als medior adviseur houdt Jetske zich bezig met gevarieerde huisvestingsvraagstukken, met name in onderzoeksomgevingen, met én zonder laboratoria. “Wat mij aantrekt binnen mijn werk is dat de werkzaamheden erg uiteenlopen, van bijvoorbeeld het analyseren van werkprocessen en deze vertalen naar een passende ruimtebehoefte, tot het organiseren van interactieve werksessies en het ordenen en visualiseren van gegevens in dashboards. Geen project is hetzelfde, en dat maakt het erg uitdagend!” Een ontwikkeling wat Jetske de afgelopen jaren vooral bezighield en nog steeds veel terugkomt in haar werk is het hybride werken. Uiteindelijk brengt het Jetske veel voldoening om een toekomstbestendige en aangename werkomgeving te creëren voor de organisatie én medewerkers. Dit valt of staat met alle benodigde informatie boven tafel krijgen, deze te ordenen en visualiseren en begrijpbaar te maken om vervolgens de juiste vertaling te kunnen maken.

De integrale aanpak

“De integrale focus van Aestate op het verbeteren van een werk-, leer en leefomgeving spreekt mij zeer aan. Ik word heel enthousiast van het creëren van een omgeving waar iedereen blij van wordt, een omgeving waar ook de behoefte van de niet doorsnee gebruiker is meegenomen. Dat wij als Aestate dit op een manier doen waarbij we de gebruikers intensief betrekken, maakt dat we komen tot een maatwerk, eigen en passend werkplekconcept”.

Nieuws

25 april: Real Estate Career Day!

Jetske de Graaf - 17 april 2023
Real Estate Career Day

Mijn specialisaties

/ Inrichtingsmanagement
/ Hybride Werken

Projecten