Maik komt oorspronkelijk uit Boxmeer in Brabant en woont sinds vijf jaar in Delft, waar hij bouwkunde heeft gestudeerd aan de TU Delft. Hij heeft zijn master Management in the Built Environment afgerond in 2024. Hij staat aan het begin van zijn carrière, waarin hij zich wil richten op huisvestingsadvies.

Maik heeft al verschillende werkervaringen opgedaan vóór Aestate. Zo heeft hij stagegelopen en projectondersteuning geboden bij Dura Vermeer, waar hij meewerkte aan verschillende woningrenovatieprojecten. Hij heeft ook gewerkt als data analist bij Waaijer Projectrealisatie. Daarnaast heeft hij gewerkt als aankomend bouwkostenadviseur bij IGG Bouweconomie, waar hij veel voor de gemeente Den Haag werkte en hen ondersteunde in het beoordelen van bouw- en legeskosten.

Ervaring met huisvestingsadvies

Maik vertelt dat hij voor Aestate heeft gekozen omdat hij ervaring wilde opdoen met huisvestingsadvies, een onderdeel van zijn studie dat hem erg aanspreekt. Hij vindt het interessant om zich te verdiepen in de huisvestingsvraagstukken van de publieke sector, die vaak complexe verhoudingen tussen stakeholders hebben. "Ik wilde ervaring opdoen met huisvestingsadvies aangezien dit een onderdeel is van mijn studie dat mij erg aanspreekt, en dit was ook de richting van mijn afstudeeronderzoek over gedeeld ruimtegebruik op universiteitscampussen. Ook de focus op de publieke sector spreekt mij aan vanwege de complexe verhoudingen met belanghebbenden. De mensgerichte aanpak van Aestate heeft mij enthousiast gemaakt om hier te komen werken."

Van werkstudent tot adviseur

Bij Aestate is Maik gestart als werkstudent, waar hij vooral bezig was met ondersteunende werkzaamheden voor interne en externe projecten. Voornamelijk het maken van analyses, rapporten en presentaties voor klanten. Ook is hij onlangs afgestudeerd, tijdens zijn afstudeerproject stelde hij een huisvestingsadvies op voor een onderwijsinstelling. Inmiddels is Maik bij Aestate aan de slag als junior adviseur!

Maik haalt veel energie uit de mensen met wie hij werkt. Hij houdt ervan om veel te kunnen overleggen en korte lijntjes te onderhouden met zijn collega's. Hij leert elke dag iets nieuws van hen en krijgt veel feedback en begeleiding. "Ik hoop bij Aestate veel kennis op te doen over huisvestingsadvies en daarnaast hoop ik vooral veel van mijn collega's te kunnen leren."

Nieuws

Een bekende collega in een nieuw jasje!

Maik Kocken - 15 juli 2024
Maik Kocken | Aestate / ontrafelexperts

Mijn specialisaties

/ Huisvestingsadvies
/ Onderwijs

Projecten