Maik komt oorspronkelijk uit Boxmeer in Brabant en woont sinds vijf jaar in Delft, waar hij bouwkunde studeert aan de TU Delft. Hij heeft zijn bachelor afgerond in 2020 en is nu bezig met zijn master Management in the Built Environment. Hij staat aan het begin van zijn afstudeerproces, waarin hij zich wil richten op huisvestingsadvies.

Maik heeft al verschillende werkervaringen opgedaan vóór Aestate. Zo heeft hij stagegelopen en projectondersteuning geboden bij Dura Vermeer, waar hij meewerkte aan verschillende woningrenovatieprojecten. Hij heeft ook gewerkt als data analist acquisitie bij Waaijer Projectrealisatie, waar hij betrokken was bij het vinden van nieuwe ontwikkellocaties op basis van kaartgegevens. Daarnaast heeft hij gewerkt als aankomend bouwkostenadviseur bij IGG Bouweconomie, waar hij veel voor de gemeente Den Haag werkte en hen ondersteunde in het beoordelen van bouw- en legeskosten.

Ervaring met huisvestingsadvies

Maik vertelt dat hij voor Aestate heeft gekozen omdat hij ervaring wil opdoen met huisvestingsadvies, een onderdeel van zijn studie dat hem erg aanspreekt. Hij vindt het interessant om zich te verdiepen in de huisvestingsvraagstukken van de publieke sector, die vaak complexe verhoudingen tussen stakeholders hebben. "Ik wil ervaring opdoen met huisvestingsadvies aangezien dit een onderdeel is van mijn studie dat mij erg aanspreekt, en dit is ook de richting van mijn afstudeeronderzoek. Ook de focus op de publieke sector spreekt mij aan vanwege de complexe verhoudingen met belanghebbenden. De mensgerichte aanpak van Aestate heeft mij enthousiast gemaakt om hier te komen werken."

Werkstudent bij Aestate

Bij Aestate houdt Maik zich vooral bezig met ondersteunende werkzaamheden voor interne en externe projecten. Hij helpt bijvoorbeeld met het maken van analyses, rapporten en presentaties voor klanten. Daarnaast is hij uiteraard bezig met zijn afstudeerproject, waarin hij een huisvestingsadvies gaat opstellen voor een onderwijsinstelling.

Maik haalt veel energie uit de mensen met wie hij werkt. Hij houdt ervan om veel te kunnen overleggen en korte lijntjes te onderhouden met zijn collega's. Hij leert elke dag iets nieuws van hen en krijgt veel feedback en begeleiding. "Ik hoop bij Aestate veel kennis op te doen over huisvestingsadvies en daarnaast hoop ik vooral veel van mijn collega's te kunnen leren."

Nieuws

Welkom trainee Dennis!

Dennis Lagendijk - 27 februari 2024
Aestate / ontrafelexperts
Nieuws

Nieuwe gezichten bij Aestate!

Daniël Koningen - 15 februari 2024
DSC06466 copy

Mijn specialisaties

/ Huisvestingsadvies
/ Onderwijs

Projecten