Ruimtebehoefte

Aan de hand van alle werkprocessen, het huisvestingsbeleid, de vierkante meters en de doelstellingen van jouw organisatie brengen wij jouw ruimtebehoefte in kaart en vullen we deze, samen met jou, verder in.

Hoeveel klaslokalen heb je nodig, als je een m2 norm per leerling hanteert? Wat is het benodigde aantal labs? Waarop baseer je het aantal werkplaatsen en vergaderzalen? Belangrijke factoren zijn de mogelijkheden voor roosteren en de werktijden. Maar ook de bezetting van de verschillende ruimtes speelt een belangrijke rol. Onze ontrafelexperts helpen je bij het vertalen van de ruimtenormen naar ruimtesoort. Op deze manier krijgen verschillende ruimten de juiste bestemming. Het gaat hierbij om een integrale benadering. Naast de gebruikers van de ruimten houden we rekening met IT, services en diensten.

Laat ons jouw huisvestingsadvies ontrafelen!

Selecteer onderstaand jouw vraagstuk

Bezig met laden...
Stap {{ i }} Stap {{ i }}
Huisvestingsvraagstuk - Stap 1 Huisvestingsvraagstuk - Stap 2 Huisvestingsvraagstuk - Stap 3 Huisvestingsvraagstuk - Stap 4 Huisvestingsvraagstuk - Stap 4 Huisvestingsvraagstuk - Stap 5 Huisvestingsvraagstuk - Stap 6 Huisvestingsvraagstuk - Stap verzonden

Hoeveel gebouwen omvat jouw vraagstuk?

Wat is de totale omvang van jouw gebouw(en) in vierkante meters?

Bevindt jouw organisatie zich in de publieke of private sector?(kies het meest passende antwoord)

Selecteer de sector die het beste past bij jouw organisatie.

Welke functie past het beste bij jouw vastgoed?

Wanneer je jouw gegevens achterlaat, dan zal één van onze huisvestingsspecialisten zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Uw antwoorden
- {{ answers['step' + i] }}

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Jouw verzoek is succesvol verzonden!

Ruimtebehoefte bepalen

Met inzicht in de ruimtebehoefte kunnen onder andere de volgende vragen beantwoord worden:

  • Is er ruimte voor jouw organisatie in het gebouw dat je op het oog hebt?
  • Wat voor ruimtelijke consequenties gaan gepaard met veranderingen in de groepsgroottes of bij het verruimen van de openingstijden?
  • Wat zijn de gevolgen van beleidskeuzes voor de ruimtevraag?

Antwoorden op de bovenstaande vragen zijn medeafhankelijk van de werkprocessen binnen jouw organisatie, het soort activiteiten, het aantal gebruikers en hoe ‘ruim’ je de organisatie wil huisvesten. Bovendien hebben alle ruimtesoorten verschillende eigenschappen. Denk aan ruimtesoorten als werkplaatsen, klaslokalen en laboratoria. Zo moet in het onderwijs rekening gehouden worden met roostertijden en piekbelastingen. Laboratoria en werkplaatsen hebben te maken van gebruik van apparatuur. En ook op kantoren zijn er populaire en minder populaire werkdagen. Onze experts zijn deskundig op dit gebied en nemen deze aspecten mee in de behoeftebepaling

Realistische ruimtebehoefte

Er komt heel wat kijken bij het maken van een realistische ruimtebehoefte. Hiervoor is gedegen research nodig en moet helder worden wat voor jou echt belangrijk is. Dit vraagt om een ruime blik, waarin alles wat binnen processen speelt wordt meegenomen. Daarnaast is een kritische houding belangrijk; is het haalbaar? Wat zijn de beperkingen? Op dat punt proberen wij dat wat onmogelijk lijkt, mogelijk te maken. We vragen onszelf steeds af of er nog een andere manier is om de puzzel op te lossen. Zo komen we tot de juiste oplossing voor jouw ruimtebehoefte.

Contact met Aestate over jouw ruimtebehoefte

We zijn nieuwsgierig naar jouw plannen en denken graag met je mee. Dus heb je een inrichtingsexpert nodig met frisse kijk op jouw ruimtebehoefte, neem dan contact met ons op via 030 – 637 63 77 of via een e-mail naar info@aestate.nl.

Huisvestingsadvies projecten