Slim verduurzamen met subsidies

Om de landelijke en Europese klimaatdoelstellingen te behalen, is het als vastgoedeigenaar van belang om jouw vastgoed te verduurzamen. Verduurzaming is vaak een kostbare opgave, ook één waar niet altijd financiële middelen voor aanwezig zijn. Vanuit de landelijke overheid zijn er meerdere subsidieregelingen om duurzame investeringen te stimuleren, zoals de subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA), instandhouding monumenten (SIM), vereniging van eigenaars (SVVE), de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), verduurzaming en onderhoud huurwoningen (SVOH), en nog veel meer.

Banner huisvestingsadvies | Aestate
Koert Nieuwhoff Junior adviseur
Koert Nieuwhoff

Mogelijkheden voor jouw organisatie

Wil je jouw vastgoed verduurzamen, maar weet je niet waar te beginnen of heb je geen idee hoe dit te betalen? Waarschijnlijk is er meer mogelijkheid tot subsidie dan je zelf denkt. Aestate helpt je met het in kaart brengen van de benodigde ingrepen én bijbehorende subsidiemogelijkheden voor jouw organisatie. Onze ontrafelexperts hebben kennis van de verschillende subsidieregelingen die beschikbaar zijn en kunnen ook jouw organisatie ondersteunen en begeleiden in de aanvraag. Ga het gesprek aan met een van onze ontrafelexperts en ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie!

Verduurzaming van jouw vastgoed

Het verduurzamen van (maatschappelijk) vastgoed wordt steeds belangrijker. Naast de wettelijke verplichting is voor steeds meer organisaties het belang van verduurzamen vanzelfsprekend. Toch is de verduurzaming van vastgoed een complexe en kostbare opgave. Met verschillende subsidie stimuleert de landelijke overheid organisatie om te investeren in verduurzaming van gebouwen.

Door de verduurzamingsplannen zo op te stellen dat deze passen in een  subsidieregeling sla je meerdere vliegen in één klap: je weet wat je opgave is, hoeveel het kost en ook welke subsidie mogelijkheden er zijn en hoeveel deze bijdragen. Zo kun je als gemeente met de subsidieregeling DUMAVA een vergoeding krijgen voor het installeren van een warmtepomp of zonnepanelen. Of als onderwijsinstelling investeren in het vergroenen van jouw daken en gevels met behulp van de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing, met als voordeel een gezondere leer- en werkomgeving voor studenten en medewerkers.

Naast het maatschappelijk belang, levert het verduurzamen van vastgoed ook op lange termijn financiële voordelen op. Verduurzaming van jouw vastgoed leidt namelijk tot verlaging van energiekosten én het verhogen van de waarde van het vastgoed.

Mogelijke nationale subsidies:

/ Duuzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA)

/ Energie-investeringsaftrek (EIA) voor ondernemers

/ Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

 

 

Naast het maatschappelijk belang, levert het verduurzamen van vastgoed ook op lange termijn financiële voordelen op.

Hulp van experts

Het aanvragen van subsidies is een tijdrovend en ingewikkeld proces. Het is niet altijd duidelijk welke subsidies beschikbaar zijn en welke het beste bij jouw situatie passen. Ook is het mogelijk dat je niet de juiste informatie hebt om een succesvolle subsidievraag in te dienen, dat is natuurlijk een gemiste kans en het kan bovendien leiden tot onnodige kosten.

Wij helpen met het opstellen van de plannen, de maatwerkadviezen, labels én de uitvoeringsplannen. Zo komen we samen vanuit een doelstelling naar een realisatie plan. Met de hulp van Aestate kun jij tijd en moeite besparen bij het uitzoeken en aanvragen van subsidies. Onze ontrafelexperts hebben kennis en ervaring in het vinden van passende subsidies en het indienen van een succesvolle aanvraag. Vergroot zo jouw kansen op een optimale benutting van de mogelijke subsidies en verlaag jouw energiekosten!

Samen met onze partner E-Positive zorgen wij ervoor dat je de juiste informatie in huis hebt om weloverwogen beslissingen te nemen en jouw duurzaamheidsdoelen te bereiken. Afhankelijk van jouw behoeften kunnen we ook ondersteuning bieden met het opstellen van een duurzaamheidsvisie, -routekaart of begeleiding tijdens het uitvoeren van verduurzamingsmaatregelen.

Contact met Aestate

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze ontrafelexperts! Dit kan via info@aestate.nl of telefonisch via 030 637 63 77.

Neem direct contact op!