Nieuws / 13 juni 2018

Als onderdeel van de AEcademy is begin 2018 het Afstudeerlab opgezet. Hiermee wil Aestate studenten de kans bieden om zichzelf verder te ontwikkelen binnen het vakgebied. Door samen te sparren houden de studenten elkaar scherp om zo tot nieuwe en betere inzichten te komen. In deze update praten we u bij over de laatste ontwikkelingen, projecten en onderzoeken.

In februari zijn drie afstudeerders begonnen met hun afstudeeronderzoek op thema’s die voor Aestate relevant zijn. Deze week het onderzoek van Tim van der Wal uitgelicht.

Een tool voor de assetmanager

Eén van de organisaties waar Aestate actief bij betrokken is, op het gebied asset- en portefeuillemanagement, is het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). Het RVB is dé vastgoedorganisatie van de Rijksoverheid en verzorgt huisvesting voor o.a. ministeries, rechtbanken, gevangenissen en defensie. Al deze overheidsinstellingen dienen passend gehuisvest te worden, waarbij dus de afstemming tussen het vastgoedaanbod met de toekomstige gebruikers gemaakt dient te worden.

Tim:

“In mijn afstudeeronderzoek bekijk ik, vanuit de gebruikerskant, wat de belangrijkste kwaliteiten zijn waar de huisvesting aan moet voldoen, om de toekomstige gebruikers juist te kunnen huisvesten. De uitkomst van mijn onderzoek ga ik uiteindelijk verwerken in een tool waarmee de assetmanager continue de huisvesting op de vraag kan afstemmen. Het RVB kan de uitkomst van het onderzoek dus meteen toepassen binnen de organisatie.”

 

 

 

 


Aestate is een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van integrale verandering van organisatie, huisvesting, IT en facilitaire dienstverlening. We stellen ons elke keer de vraag: is er een andere manier om dit te doen? Zo blinken we uit in het oplossen van ingewikkelde puzzels bij veranderingsopgaven met een huisvestingsvraagstuk. We vallen op door het verbinden van mensen, inhoud en proces. We maken het onduidelijke duidelijk. Via deze aanpak blijven de oplossingen van Aestate uniek en proberen we het dagelijkse ‘leven’ voor mens en organisatie zo veel mogelijk te verbeteren.

Is uw interesse gewekt? Klik dan op het onderwerp waarvoor u een oplossing zoekt. Wij helpen u graag!

Huisvestingsadvies

Huisvestingsmanagement

Zorgvastgoed

Vastgoedadvies