Nieuws / 22 februari 2019

Sinds september ondersteunt Aestate de hogeschool voor de kunsten ArtEZ bij het uitwerken en uitvoeren van het huisvestingsprogramma. Naast het opstellen van een masterplan voor de komende jaren, voeren wij projecten van de projectenkalender uit. Hierbij gaan we uit van een integrale aanpak vanuit het team Facilitaire Zaken (FaZ). De herinrichting van de kantine van het conservatorium Zwolle is het eerste gerealiseerde project ‘nieuwe stijl’. En werd natuurlijk feestelijk geopend!

Kantine nieuwe stijl

Het project Kantine nieuwe stijl maakte in oktober een doorstart. Doel was het realiseren van wensen van de kantinegebruikers door integrale aansturing vanuit FaZ: een striktere scheiding tussen opdrachtgever en -nemer binnen ArtEZ. En dat betekende flink de handen uit de mouwen steken! Eerst hebben we samen met de kantinegebruikers hun wensen en eisen aangescherpt. Na een meervoudige onderhandse aanbesteding is onder begeleiding van Aestate de realisatie door Rever Interieurprojecten uitgevoerd.

Herinrichting

Het meubilair in de kantine was behoorlijk gedateerd en de stoelen vielen letterlijk één voor één uit elkaar. De hele kantine werd dan ook voorzien van nieuwe tafels, stoelen en banken. Er kwamen banken langs de ramen met stopcontacten waar studenten kunnen ‘chillen’ of werken. En met de komst van de nieuwe cateringbalie realiseerden we niet alleen een ander uiterlijk, maar ook dat de cateraar de verse broodjes niet meer met de rug naar de klant bereidt en etaleert.

Huisvestingsadviseur Lotte Lageschaar: “Super om te zien dat iedereen blij en tevreden is met de nieuwe kantine. Het was een leuke uitdaging dit in kort tijdsbestek voor elkaar te krijgen. Mede dankzij het enthousiasme en de betrokkenheid van medewerkers en studenten van ArtEZ is het ons samen toch gelukt!’’