Nieuws / 19 april 2021

Wil je meer te weten komen over organisatieverandering? Aestate heeft een handig stappenplan ontwikkeld wat in drie stappen zorgt voor een veranderklimaat binnen een organisatie. In deze kennisclip legt onze ontrafelexpert Tessa uit welke stappen dit zijn en waarom het allereerst belangrijk is om aandacht te hebben voor de betrokkenheid van medewerkers in huisvestingstrajecten.

“Door te starten bij het creëren van een veranderklimaat zorg je ervoor dat de condities om te veranderen helder zijn, zodat medewerkers de verandering als haalbaar beschouwen. En kun je beginnen met het betrekken van de medewerkers in huisvestingsplannen, zodat je een toekomstgerichte omgeving kan creëren.”

Waarom nu?

En waarom moet er juist nu actie worden ondernomen? “Door de coronasituatie vinden er veel veranderingen plaats. De werkomgeving is verplaatst van kantoor naar thuis en er wordt veel van de medewerkers gevraagd. Van belang is om de goede elementen van deze thuiswerkperiode mee te nemen als we weer terug naar kantoor gaan. Nú is er de kans om de functie van kantoor opnieuw te definiëren.”

Bekijk nu de kennisclip voor een uitgebreide uitleg en hoe dit het beste binnen jouw organisatie kan worden aangepakt.