Nieuws / 13 oktober 2020

Even voorstellen, onze nieuwe ontrafelstagiair! Haar naam is Jetske de Graaf en  studeert Management in the Built Environment aan de Technische Universiteit Delft. In september is zij de allerlaatste fase van haar opleiding gestart waarin zij haar afstudeeronderzoek bij Aestate gaat uitvoeren. Haar onderzoek gaat over de relatie tussen de werkomgeving en de fysieke activiteit van medewerkers. Voor dit onderzoek is zij op zoek naar organisaties die willen deelnemen.

Het onderzoek gaat specifiek over de relatie tussen de indeling van ruimtes in een kantooromgeving en het aantal gezette stappen per medewerker. Fysieke activiteit is en blijft een van de belangrijkste factoren om lichamelijk en geestelijk gezond te zijn en blijven. In de huidige corona-situatie, maar ook daar buiten, is het een uitdaging om lichaamsbeweging te integreren in het dagelijks leven. De werkomgeving kan hierin een belangrijke schakel zijn, omdat mensen veel tijd op hun werkplek doorbrengen. In dit onderzoek wordt er in de huidige situatie gekeken naar zowel de fysieke activiteit op kantoor als thuis. Meer informatie over het onderzoek kun je vinden in de bijlage.

Fases

In fase 1  analyseert ze plattegronden van kantoorgebouwen en hun directe omgevingen. Op basis van deze plattegronden gaat zij de locaties en afstanden tussen de werkplekken en faciliteiten. Deze resultaten koppelt zij aan uitkomsten uit eerdere wetenschappelijke onderzoeken. Door deel te nemen krijgt je inzicht in (1) de kenmerken van uw kantoor en de omgeving en (2) of veranderingen in de indeling opportuun zouden kunnen zijn ter verbetering van de fysieke activiteit van jouw medewerkers.

Vervolgens nodigt ze op basis van de indeling van de ruimtes, een aantal organisaties uit om deel te nemen aan fase 2 van haar onderzoek. Fase 2 bevat het meten van de fysieke activiteit van de medewerkers binnen de kantooromgeving en het verklaren van de fysieke activiteit uitkomsten. Vanwege de corona-maatregelen vindt alle contact met de deelnemers online plaats. Daarnaast vinden er geen metingen plaats op het kantoor als werken op kantoor niet toegestaan is.

Wij hopen dat je mee wilt werken aan dit onderzoek en daarmee meer inzicht te verkrijgen in fysieke activiteit in de kantooromgeving.

Heb je interesse en wil je graag deelnemen aan haar onderzoek of heb je vragen? Dan kun je altijd contact met Jetske opnemen!  Daarnaast kun je meer informatie over het onderzoek vinden in de bijlage.

Neem contact met ons op